Forumet - näringsdrycker

näringsdrycker

2322 0 20
har börjat dricka näringsdrycker, pga att jg har haft anorexi. är frisk nu [y][bigsmile] gått upp 20kg (mest muskler). Och att jag sen ett år tillbaka gått ifrån att dansa 1tim i vecka till ungefär 16-17 tim [bigsmile] + att jag blivit vegetarian + att jag inte kan äta lunch [shake]. Så min dietist tyckte jag skulle börja med näringsdryck , men tkr dom flesta smakar skit... har smakat:
Fortimel:
Vanilj Citron
Persika Apelsin
Hallon
Fortimel compact:
Jordgubb
Aprikos
Banan
Fresubin:
Choklad
Vanilj

Okej dom sorter som gick att få i sig var Hallon, Persika-Apelsin och Choklad. Men jag vill några till att välja på eftersom jag tröttnar lätt på smakerna. Är det någon som vet en smak som jag missat som är god? skulle vara så onödigt och köpa en fyra pack bara för att smaka lix.

Spana också in:

Fliickansofia:

Det finns ju pulver man kan köpa som man blandar med vatten eller mjölk bara. Kolla på gymgrossisten.se! Själv har jag dock bara druckit whey 100 och den är helt okej om man blandar med mjöl. (inte vatten!!!) Men det är ju mer protein dricka, men gymgrossiten har typ allt


tack för tipset[y] men jag funderar på om det är det jag söker eftersom jag köper näringsdryckerna på apoteket
LiquidLuck:

men jag funderar på om det är det jag söker eftersom jag köper näringsdryckerna på apoteket


Kolla på innehållsförteckningen på dom drycker du köper på apoteket och jämför med dom som finns hos gymgrossisten, du kan säkert hitta ngt med ungefär samma innehåll [smile]
LiquidLuck:

faktiskt en bra ide, kanske jag kommer undan billigare om jag köper där


Det är garanterar billigare om du köper pulver och blandar själv, nackdelen är att det inte är lika gott. Men som sagt, med mjölk är det okej. Och om man har tillgång till en mixer kan man blanda med banan och bär å då blir det namnam! haha
LiquidLuck:

men jag funderar på om det är det jag söker eftersom jag köper näringsdryckerna på apoteket


Huvudsaken är väl att du ska få i dig kalorier, inte vitaminer och grejer. Då går det lika bra med gymgrossistens grejer. Du kommer undan myyyyycket billigare. De har drycker som har kolhydrater i sig om det är bättre för dig att äta det än protein. Och blanda som sagt absolut inte med vatten, då smakar det bajs. Mjölk skareva. Välj röd mjölk så spär du på med extra kalorier.
isola:

Det låter inte som om du är frisk. Och riktigt frisk från en ätstörning blir man aldrig, sa någon människa som jobbade på ett äshem i en dokumentär. Den ligger alltid där och lurar. Men det beror kanske på hur pass sjuk man hann bli iof.


Nej det vet jag , men jag är nog så frisk som man kan bli. Och jag var riktigt sjuk. Jag visst har haft dagar då känner mig jättefet, men jag kämpar på och ser till att jag får imig det jag behöver ändå.
LiquidLuck:

en vana som jag har, är inte hungrig vi den tidpunkten


Det är en dålig vana, som skall brytas, inte ersättas........
Har själv haft ätstörningar och kunde länge inte heller äta lunch
om jag hade ätit frukost. Nu kan jag äta både frukost och lunch,
på vardagar, även om jag verkligen inte kan göra det på helgerna.

Mitt tips: Skippa de äckliga näringsdryckerna.
Gör en god, lätt och nyttig soppa istället, eller ät en ordentlig sallad!
När du har ätit det ett tag kan du börja trappa upp det och tillslut
kommer du kunna äta lunch.

Lycka till!