Forumet - Nätverksfråga

Nätverksfråga

205 0 8
Jag och min flickvän är båda inkopplade till min router, och delar således på min uppkoppling. Detta är det enda sättet som våra datorer är ihopkopplade på. Jag kör Ubuntu 7.10, och hon kör Windows XP.
Finns det något sätt som vi kan dela filer mellan våra datorer med den här utrustningen? Jag har aldrig fipplat med nätverk förut, och speciellt inte i Linux, så bare with me.

Spana också in:

* Windows fildelning - hon kan dela ut en katalog, du kan komma åt den genom att skriva smb://<hennes ip>/<utdelade katalogens namn> i filbläddrarens adressrad.

* Samba - installera Samba (apt-get install samba,) dela ut en katalog och låt henne ansluta till den genom att gå till \\<ditt ip>\<utdelade katalogens namn>.
(Det är möjligt att Samba redan är installerat och att allt du behöver göra är att högerklicka på en katalog och välja "dela ut" - har inte testat UBANTO på länge.)

* HTTP - installera Apache, aktivera mod_userdir, placera filerna du vill dela ut i ~/public_html/ och navigera sedan till http://<ditt ip>/~<ditt användarnamn>.

* FTP - installera vsftpd och anslut med valfri FTP-klient till ditt konto (eller hennes, om hon har) på din maskin från hennes.

* SCP - installera pscp (googla "download putty" - putty, pscp, etc. är fria SSH-verktyg för Windows) på hennes maskin, öppna cmd.exe och kör pscp <ditt ip>:/home/<ditt användarnamn>/<filen som ska kopieras> C:\katalogen\dit\filen\ska\kopieras.

Och det är bara de jag kan komma på fungerar snabbt och enkelt på rak arm.

Srsly, kunde du inte löst detta med lite Google-fu, eller helt enkelt genom att bara testa?

EDIT:
XMinGrönaLampaÄrDödX:

Sopn00b [y][n]