Forumet - Nagelproblem

Nagelproblem

448 1 2
Opererade ett nageltrång på min stortå någon gång i september/oktober 2014. Dom bedövade den, klippte bort en bit av nageln där problemet satt och skrapade därefter bort nagelrötterna på det stället, för att det inte ska kunna växa ut igen på just det stället och skapa ett nytt nageltrång igen. Det är bara det att hela nageln har slutat växt sedan dess. Vilket jag fått vetat att den inte skulle göra. Enbart på det stället där den är klippt skulle det inte växa igen.

Så nu till frågan... är det någon annan som också har opererat ett nageltrång och fått samma problem? Tacksam för svar... Glad

Inga kommentarer

Tråden har 2 svar. Sortera efter:
Fick antibiotika i augusti när jag hade infektion i samband med nageltrång på vänstra sidan av stortån på vänster fot. Enligt läkaren jag hade kunde trånget försvinna enbart efter antibiotikabehandlingen om jag hade tur. Läkaren bokade dock en operationstid som jag senare ringde av avbokade på grund av att problemen helt hade försvunnit (trodde jag). 

Läkaren sade hela tiden under tiden jag var där att de ej rekommenderar operation pga att problemen oftast kommer tillbaks osv..  Varpå jag frågade hur fan de ska lösa det då, varpå pessimisten ba: "Det här är nåt du kan få gå med i perioder livet ut.." 

I alla fulla fall så blev det som sagt bättre en period efter antibiotikan (i 2 veckor kanske), därefter dök problemen upp igen, denna gången tog jag saken i egna händer innan det hann bli allt för infekterat. Eldade lite på en nagelsax och en pincett, därefter försökte jag mig på att klippa nageljäveln. Var svårt att se dock trots att jag hade förstoringsglas. Det blödde så in i helvete, hade svårt att skilja på nagel och hud där i såret, men tog i varje fall pincetten och avlägsnade vad som jag trodde var nageln i såret, kan ha varit en jävla skinnbit också.. Därefter vågade jag inte fortsätta pga det blödde för mycket och jag räds av blod, trodde jag skulle förblöda lr ngt. 

  
Tvättade rent med sårsprit (sjuuuukt smärtsamt) och lade om en press, haltade mig smärtsamt fram i ett par veckor. (bytte kompress och hällde på mer alsolgel varje morgon de första dygnen, därefter hade jag bara kompress utan gel om dagarna och på nätterna inget skydd alls för att lufta)

Tiden gick.. November.. December.. Och nu ser det faktiskt inte så jävla dåligt ut, känner mig heller inte öm där längre. Men är väl bara en tidsfråga innan skiten börjar igen. Har i varje fall klarat av att gå utan bekymmer (haltande) i 3 veckor nu. 

Antar att jag ger operationen ett försök nästa gång dock. 

Tycker att du skall vara glad över att du ej har trång längre, och att du slipper klippa den (om den nu verkligen inte växer som du beskriver) 

Hade lätt låtit de avlägsna hela nageln om det innebor att den ej växte ut och orsakade problem igen. Ett tag där i augusti när infektionen var som värst gick jag i tankar om att amputera hela jävla tån.