Forumet - Någon med författardrömmar?

Någon med författardrömmar?

314 0 36
Jag tycker väldigt mycket om att skriva. Oftast blir det noveller eller lite längre berättelser med ungdomar som huvudpersoner. Är det någon mer än jag som också älskar att skriva? Det behöver inte vara samma typ av texter som mig, utan det kan lika gärna vara t. ex. dikter eller låttexter. Har även själv skrivit ett par stycken låttexter. Mycket kul! Sen undrar jag om det är någon som vet vart man kan skicka in sina texter och kanske eventuellt få dem utgivna? Det kanske är några som har något skrivtips också? Allt är varmt välkommet! :)

Spana också in:

Kamraten93:

Sen undrar jag om det är någon som vet vart man kan skicka in sina texter och kanske eventuellt få dem utgivna?


Skicka texterna till alla förlag du kan komma att tänka på. Men låt familj och vänner läsa först och ge dig konstruktiv kritik.

Jag skriver själv. Det är visserligen ganska tydligt med tanke på alla sexnoveller jag lagt upp här på UM. xD Det är nog uppåt 10 stycken sammanlagt. Läs dom. De uppskattas av många här.

Men just nu jobbar jag med en originell fantasy. Jag har faktiskt ägnat hela nätter åt att skriva ner enbart idéer. Bara det utgör en liten bok. Men jag måste ha tänkt ut mycket mer innan jag kan sätta mig med word och skriva...
Ville bli nästa J.K Rowling som barn, men nu vill jag bli världsförändrare och guldmedaljör.

Men ett tips är att alltid tänka nytt. Att läsa om samma kräleksstory som man sett i 123456 är ointressant och intetesägande. Försök hitta den egen prägel och nya sätt att vända och vrida så att läsaren blir förvånad. Är inget tristare än en förutsägbar bok.
Chibibbi:

Men ett tips är att alltid tänka nytt. Att läsa om samma kärleksstory som man sett i 123456 är ointressant och intetsägande.


Håller med. Men tyvärr hittar man ofta likheter med andra böcker, filmer eller tv-spel även om man tänkt så det knakat i några timmar.

Fast ibland måste man kanske hitta på något gammalt innan man kan utveckla det till något nytt. [smile]
Nachac:

Vill du berätta om den i korthet?


Jag vill inte dela med mig av själva historien i stort, men jag kan nämna en liten del: det hela kretsar kring ett hämndbegär som driver på huvudkaraktären. Hon blir besatt av tanken på att hämnas sin lillasyster som mördades av en hittills okänd anledning. Besattheten växer sig större med tiden och hon får galna idéer.
Det hela är en del av något mycket större. Något man får veta långt senare...


Det kanske låter lamt när man lägger upp en liten bit såhär. Men det är bara en pusselbit av flera hundra.

Själva grejen med besattheten fick jag från mig själv faktiskt. När brorsan dog fick jag sjuka idéer om hur man kunde få honom tillbaka. Något som snurrade runt i mitt huvud ända tills begravningen.
Jag fick för mig att det bara var för sent att rädda honom efter att han lagts i jord. Det är lite på det viset huvudkaraktären tänker.