Forumet - Någon med social fobi, prata? Träffas?

Någon med social fobi, prata? Träffas?

1143 0 38
Hej [smile] Jag är en tjej på 19 år och lider av social fobi, ganska grov social fobi. Den sociala biten är obefintlig och ensamheten dödar mig långsamt. Jag undrar om det finns någon likasinnad där ute som har lust att prata lite över msn eller mail eller vad som helst? [smile]

//Hanna

Spana också in:

Jag trodde ingen skulle känna igen sig.. Jag är också extremt awkward och socialt otränad men jag tror även att jag håller dö varje gång jag är i en situation där jag förväntas prata. Så jobbigt är det.

Är det någon som kommit över sin sociala fobi? Eller hur hanterar ni livet som bara är socialt inkompetenta?
Been there. Ett tag var det så illa att jag till varje pris undvek social interaktion, jag kunde inte gå till mataffären ensam och inte till andra butiker ens med sällskap, ångesten inför kollektivtrafiken hindrade mig från att åka till skolan osv. Det var riktigt illa ett tag.

Fick Fluoxetin som tog mig ur depressionen och hjälpte mig med ångesten, fick kraft att jobba på det som var svårt och utsätta mig för läskiga situationer och sakta men säkert bli bättre.

Jag kan fortfarande tycka att det jobbigt, men inte så jobbigt att jag undviker situationer. Och jag får sällan panikångest idag.

Det går att bli bättre, heja!
Spontant tror jag att social fobi är mycket inriktad på ett fokus av vad andra ska tänka och tycka om dig. Ett gott råd - som jag har hört från flera sociala människor - är liknöjdhet inför vad folk tycker om dig och liknöjdhet för hur det går. Liknöjdheten gör dig avslappnad och är man avslappnad kan man göra sitt bästa.
dazed:

Är en sådan där hemsk och jävligt människa som roas av bilden av två med social fobi som skall träffas och försöka socialisera.


Kan intyga att det är lättare att prata med likasinnade (folk som inte ingår i den neurotypiska världsordningen). Man förstår varandra, liksom.
Schism:

Kan intyga att det är lättare att prata med likasinnade (folk som inte ingår i den neurotypiska världsordningen). Man förstår varandra, liksom.


Mycket möjligt var aldrig en särskilt seriös kommentar dock, mer som en annan variant på Bill Hicks rutin om people who hate people come together ungefär.