Forumet - Någon mer som inte gillar vintern. Usch kallt och mörkt.

Någon mer som inte gillar vintern. Usch kallt och mörkt.

1887 1 28

Spana också in:

Älskar vinter! Det är mörkt och kallt, ja, men man får käka lite D-vitamin för att inte deppa ihop. Älskar snön, tjocka tröjor, varma skor, snökaos, att komma in i värmen och dricka varm choklad, när julbelysningen tänds, och sen den där mildvintern i mars när man alldeles strax får våren igen. Allt är fantastiskt.

Donkeking: Blir nedstämd, men är så taggad på att spendera min vinter med min pojkvän i skidbacken kan knappt åka men med han blir allt roligt, med rätt kläder är inget kallt eller vått. Ljus är mysiga och stickade/virkade kläder är det mysigaste som finns hösten och vintern har sina fördelar också.
Jag hörde precis att om vi flyger till sälen så ska man få åka hundspann till stugan, jag som försökt åka hundspann redan men det var fullbokat. Tror knappast vi kommer flyga när vi är så vana med bil. Det är ju en del av resan och alltid stanna på samma stopp.
Hösten är bäst, sommaren har man sett för mycket sommarhimmel av men på vintern längtar jag efter vinterhimlen. Då tittar jag mer på himlen än hur mycket snö det är. Sedan ogillar jag vintern för jag har ingen kawaii vinter kappa och mina Norge koftor är slut och vinterskor.
Det känns som man får tänka extremt mycket på kläder än sommaren, önskar man hade mer av julkläderna på sommaren, mer Norge koftor.

Varför måste halsdukarna och vintermössorna försvinna på sommaren?? 
Personligen tycker jag att vintern är supermysig. Är inte ett fan av insekterna på sommaren, men hatar även slask och hala vägar av is på vintern. Gillar verkligen halloween, julen och nyår, så andra höst-vinterhalvåret är super kul för mig. Det enda dåliga är när det blir mörkt ute på kvällarna, på morgonen och när det blir så kallt att det svider i kinderna...vissa kvällar tappar jag förstås motivationen. Annars är snö trevligt och fint (inte när jag får det i skorna) och man jag får ha på mig tjocka jackor, varma mössor och söta vantar. ^^

I januari till februari är vintern mysig på grund av skridskoåkning, skidor och friluftsdagar i skolan. Mars till Maj blir jag såklart trött på vintern, eftersom att sommaren önskas. Underskattar oftast sommaren och inser det i början av hösten. Varje år....Förvirrad
Gillar vinter, men vill bara ha såhär mycket snö:
Bildresultat för snow on grass

Om det är mer snö så är det inte roligt för man kan inte ta sig någonstans utan att bli blöt, kall och svårt att gå.
Annars är vintern rätt bra, hösten däremot kan dra åt skogen. Vill ha december och januari som vinter. Sen kan det få bli varmt igen redan i februari.
Avskyr när snön är sådär 40-50cm hög/tjock och ligger ifrån november till april. Det klarar jag inte av.

Annars är det coolt med vinter om vi nu bortser ifrån snön.