Forumet - Någon som är bra på noveller ? :)

Någon som är bra på noveller ? :)

4577 0 5

Hej! Jag går i årskurs 8 och har fått i uppgift att skriva en kärleksnovell. 
En novell byggs ju grundligt på Inledning, upptrappning, vändpunkt och avslutning

Jag har skrivit en kärleksnovell som kanske är lite mer action än kärlek, men jag gjorde så gott jag kunde! Tumme upp 

Dock kan jag inte få till en vändpunkt!? jag skrev först hela novellen och glömde vändpunkten!! (det viktigaste typ!) så nu vet jag inte om jag ska pressa in en vändpunkt eller lägga till en vändpunkt eller hur jag ska göra!? snälla, hjälp mig!!

Novellen : 

Kriget

Abby hör skottavlossningen och springer för sitt liv bredvid sin älskade Salem. De springer genom en skog över den vita snön. Det är en öppen skog och Abby syns klart i sin röda finklänning, hon ångrar sig att hon inte hade tagit på sig sin vita klänning.

Abby tänker tillbaka på det som har hänt. Det hade varit ett stort kalas med familj och vänner då deras hus blivit stormat av soldater. När soldaterna kom blev Abby, som endast är 15, helt förstenad. Salem hade som tur var reagerat snabbt och tagit Abbys hand och dragit med henne ut genom bakdörren.
Abbys och Salems föräldrar har varit vänner ända sen hög stadiet, så Abby har känt Salem sedan hon var liten. De växte upp ihop och Salem, som är två år äldre, har alltid varit förtjust i Abby. Men Abby hade aldrig varit intresserad i honom förens hon fyllde 14 då hon helt plötsligt längtade efter att få träffa honom och bara ville vara nära honom. Hon föll för honom bara några veckor innan Salem flyttade och sedan dess har de bara kunnat träffas vid stora kalas. Hon minns hur lyckliga de hade varit hela veckan över att få träffa varandra igen. Men vårt land var mitt uppe i ett krig och det var väldigt oroligt i deras familj eftersom Abbys pappa var fiendens ”måltavla”.

De trodde att de var säkra ute på landet men någon måste ha fått reda på vart de var.
Abby känner sig som en trasdocka bakom Salem då han har mycket längre ben och springer mycket snabbare än henne. Hon försöker följa med så gott de går men hennes klumpiga fötter snubblar hela tiden över grenar som ligger gömda under den heltäckande snön.
Plötsligt saktar Salem ner och dyker in bakom ett vindskydd, han drar snabbt med Abby och placerar henne i sin famn. Abby som inte kunnat hålla undan tårarna gråter ut tyst mot Salems axel. De står tyst i några minuter tills de hör hur någon kommer springandes i snön och ropar på hjälp. Salem drar honom och Abby närmare vindskyddet och håller andan. Abby kikar ut genom ett litet kikhål och ser att det är hennes mamma och pustar ut. Hon tittar på Salem och viskar tyst ”det är bara min ma..” *pang* *pang*, *pang* hon avbryts av tre skottavlossningar. Abby vänder snabbt blicken till sin mamma igen och hon ser hur hennes mamma ramlar ihop i snön och hur det snabbt sprider sig en blodfläck runtom. ”Mamma!” skriker Abby med en ljus röst samtidigt som hon springer ut ifrån vindskyddet mot sin mamma. Salem springer efter henne och får snabbt tag i henne och stoppar henne. Men det är försent. Soldaten som sköt Abbys mamma hade både hört och sett Abby, han laddar om sitt gevär och siktar mot Abby. Salem lyfter upp Abby bakifrån och vänder dem 180 grader. Skottet avlossas och Salem blir träffad i armen och ramlar framlänges över Abby. Salem rullar över på rygg och Abby reser sig upp och antagligen var soldaten för långt ifrån för att kunna skjuta ordentligt eftersom han ramlar i sitt språng mot dem. Abby försöker förtvivlat få upp Salem på ben igen då hon märker hans skottsår i armen. Hon blir förskräckt men samlar sig snabbt och hjälper Salem upp. De springer så fort de kan men soldaten kommer ifatt dem, han ska precis ta fram geväret då Salem vänder sig om mot soldaten och tar hans gevär och kastar iväg det. Abby ser hur Salem slänger bort geväret hon springer dit och ska precis ta upp geväret när soldaten får upp en kniv som Salem lyckas styra undan. Olyckligtvis står Abby där och får ett jack i magen.

Salem blir förfärad över de han gjort och puttar soldaten ifrån sig som slår i huvudet i en sten och svimmar av. Abby darrar och tittar bestört ner på sin mage som de rinner blod ifrån. Salem ser på Abbys vita ansikte och möter hennes svarta förskräckta ögon som det börjar rinna tårar ifrån.
Salem omfamnar Abbys runda ansikte med sina händer och torkar bort hennes tårar. Han kysser henne mjukt och viskar tyst att allt kommer ordna sig. Salem får syn på tre soldater som kommer springandes mot dem, han drar med sig Abby ifrån soldaterna och får då syn på en jordkällare som står öppen lite längre bort. Han ökar farten mot källaren och Abby hinner knappt sätta ner fötterna. Abby springer in först och sedan kommer Salem. Soldaterna skjuter mot paret och lyckas träffa Salem i ljumsken. Salem ramlar in i jordkällaren och Abby stänger dörren bakom honom och förseglar den med en stor träplanka.

I jordkällaren är det minst 15 grader kallt men Abby och Salem är så uppskakade så de märker knapps av kylan. Salem har satt sig i hörnet av jordkällaren och trycker hårt på hans sår. Abby ramlar in i hans famn och Salem sluter sina armar omkring henne. Inte förens de båda sitter stilla så känner de hur kallt de är och hur tänderna skakar, de båda darrar av kyla och rädsla.
Salem tar av sig sin kavaj och sedan sin vita T-shirt. Han lägger T-shirten som ett tryckförband på Abbys mage och kavajen sveper han omkring dem båda som värme.
Abby börjar snyfta hysteriskt och darrar som ett asplöv.
”Mamma, pappa, mina syskon, alla! Vad kommer hända!? Vart är de?” säger hon hysteriskt.
Salem håller fast Abby hårdare och hyschar henne ”schh.. såja, det kommer ordna sig, tänk inte så mycket, det är du och jag nu, det är det enda som spelar roll. Du är inte ensam, jag finns här och kommer aldrig lämna dig. Såja, lugna ner dig.” viskar han i Abbys öra.
Hennes snyftningar upphör då hon hör hur soldaterna börjar banka på dörren och försöker slå in den. De båda inser att dörren inte kommer hålla och sitter tyst ihop och bara lyssnar på hur soldaterna pratar på ett främmande språk och försöker bryta sig in.
”Tror du de andra har klarat sig, Salem?”
Salem känner hur hans ögonlock håller på att slås ihop, hans hjärta slår sakta, han förstår att han har förlorat alldeles för mycket blod. ”Jag vet inte, Abby.. jag vet inte..”
”Salem, jag känner mig så trött..”

”Det är okej, blunda och slappna av”

”Kommer jag vakna igen?” frågar Abby tyst och sömnigt

”Ja, och då kommer du vara på ett varmt ställe igen”

”Kommer du vara där?”

Salem är tyst ett tag och svarar sedan ”Ja, både jag, din mamma och alla de andra”

Abby suckar och säger knappt hörbart ”mm.. det låter bra, lovar du de?”

”Jag lovar”

Salem försöker andas och hålla ögonen öppna men orkar inte, han kysser Abby på kinden och viskar i hennes öra ”jag älskar dig”.
”Jag älskar dig med”.
Salem ler och somnar in.

”Salem?” viskar Abby men får inget svar. ”Vi ses där. Godnatt ”.

*******

Är inte den bästa, jag vet! Men jag är inte så bra på noveller ( enligt mig ) så jag satsar inte på jätte höga betyg! vill bara ha gjort det i tid Galen 
Snälla hjälp mig få till en vändpunkt! 

Ni får också jätte gärna ge mig lite kritik på novellen ( KRITIK! inga hat kommentarer på hur dålig den är utan, kritik, säg inte bara att den var dåligt, utan säg gärna vad som var dåligt Blink ) 

Jätte tacksam för snabba svar! :) 
Tack på förhand :)

Inga kommentarer

Senast ändrad 4 Jun 2013, 01:30 av Miceparade
Tråden har 5 svar. Sortera efter:

Spana också in:

(skottavlossningen) 

det kanske är bättre om du skriver skottlossningen eller något liknande e inte säker på om det ens finns ett ord som heter skottavlossning...


(Plötsligt saktar Salem ner och dyker in bakom ett vindskydd, han drar snabbt med Abby och placerar henne i sin famn. Abby som inte kunnat hålla undan tårarna gråter ut tyst mot Salems axel. De står tyst i några minuter tills de hör hur någon kommer springandes i snön och ropar på hjälp.)

när han dyker bakom vindskyddet står han då upp? :)


*pang* *pang*, *pang* hon avbryts av tre (skottavlossningar)

hon tystnar av tre skott... bara en ideAbby ser hur Salem slänger bort geväret(,)hon springer dit          tänkte på , täcken :)HEj jag e ledsen om jag ger mycket "kritik"...  jag tycker att du e jätte duktig och jag kunde inte sluta läsa... tänkte bara hjälpa till lite :) sen e det klart att vad jag skriver kanske inte betyder något för dina lärare :) 

Men du får ha det så bra och säg till om du skriver något mer bra som man kan läsa :)