Forumet - Någon som förstår skillnaden?

Någon som förstår skillnaden?

196 0 14
Jag är ensam och rädd:

Jag förstår inte den direkta kopplingen mellan sexualitet och manipulering.


Med manipulering menar jag helt enkelt att man inte är autentisk. De utersluter varandra som jag använder orden. Att vara manipulativ handlar mest om att ge sken av att det är på ett speciellt sätt osv.

Spana också in:

kulturmarxisten:

Är det någon som förstår vad jag menar om jag gör en skillnad på relationer som bygger på intimitet och autenticitet (vilket alltså inte utersluter sex) , och de som bygger på sexuallitet och manipulering (vilket inte utersluter intimitet)?


Varför grubblar du på detta?
malber:

Kan inte dessa "byggstenar" blandas?


Bra fråga! Jag är alltså inte alls emot sexuallitet som sådan. Jag tycker dock helt enkelt att det är lite trist utan intimitet propper vilket KÄRVER autenticitet!!

Poängen är väll helt enkelt att nära relationer idag verkar förutsätta sexuallitet, vilket absolut inte stämmer. Jag kan ha autentiskaa och intima förhållanden med mina killkomisar utan att det skulle vara något sexuellt med det? (är kille).

Sedan så tycker jag överlag att mäniskor är väldigt manipulativa, nu dömmer jag dom inte för det, jag ser det mer som en överlevnadsinstinkt då man inte blir accepterad för den man råkar vara.
kulturmarxisten:

Med manipulering menar jag helt enkelt att man inte är autentisk.


Så sexualitet är aldrig autentisk?

Det känns som att du ställer upp en väldigt klassisk dikotomi med känsla(=intimitet) & autencitet som något platonskt ideal kontrasterat mot lustan(=sexualitet) som någonting "manipulativt"/"icke-autentiskt" (vilket kanske är mer av ett ideal ur ett materialistiskt perspektiv).

Men jag kanske missförstår dig helt?