Forumet - Någon som gjort högskolesprovet?

Någon som gjort högskolesprovet?

529 0 19

Om du har en iPhone eller iPad kan det vara värt att ladda ner Högskoleprovsappen, som har ett/två gratisprov du kan öva dig på, delmoment för delmoment. För typ 9 kr kan du köpa extraprov att öva på. Jag skrev mitt första högskoleprov utan att ha övat (annat än att leka lite med appen) och skrev 1,2 på första försöket, vilket jag är nöjd med.

Spana också in:


time: Om du har en iPhone eller iPad kan det vara värt att ladda ner Högskoleprovsappen, som har ett/två gratisprov du kan öva dig på, delmoment för delmoment. För typ 9 kr kan du köpa extraprov att öva på. Jag skrev mitt första högskoleprov utan att ha övat (annat än att leka lite med appen) och skrev 1,2 på första försöket, vilket jag är nöjd med.
Är det samma frågor/uppgifter man övar på hela tiden då?

Blivande_japan:

logik är väl inte riktigt samma sak som matte.

jag har iofs inte gjort provet sen det gjordes om, men om man tycker att provet var lätt tycker jag att man bör ha betydligt högre resultat än 0,6-1,2, särskilt som snittet ligger på 0,8-0,9 

Du får väl tycka vad du vill? Men om matten är det svåra o orden är det lätta så är det bara logiskt att matten drar ner ens snitt.

Reeeetooo:
Du får väl tycka vad du vill? Men om matten är det svåra o orden är det lätta så är det bara logiskt att matten drar ner ens snitt.
Orddelen är en otroligt liten del av provet. Väl inlärda mattegrunder och bra läsförståelse är det som krävs för provet. Man ska också tänka på att engelska är med och att man definitivt bör ha repeterat skala och hur man läser av kartor. En snabb läshastighet ger en också en fördel eftersom man får mer tid på sig att tänka men någon extrem läshastighet är inte nödvändigt, snabba läsare med ok kunskaper bör få tid över under proven (vilket dock är bra för att dubbelkolla).