Forumet - Någon som har/haft kopparspiral som kan hjälpa mig?! :/

Någon som har/haft kopparspiral som kan hjälpa mig?! :/

808 1 8
Tja ![smile]

Jag är skit nojjig av mig och behöver få reda på lite info, jag googlar o googlar men hittar ingen som har samma problem som mig...
Som sagt, satte in min kopparspiral för exakt en vecka sen och ja, jag personligen tyckte de gjorde skit ont.. elr njaaa de nöp o sved på något konstigt sett, dirrekt efter kom mens verken som ett slag hemsk dag kan jag säga!
Nu en vecka senare har jag fortfarande dom här små mensverken som kan göra riktigt ont och grejen är att det gör ont i bara vänstra äggstocken och jag e alldeles hård på den sidan.. sedan så värker det enda ner i benet ner mot knäet på vänstra sidan BARA! Helt sjukt hur ont det gör.. och jag har fortfarande mina små blödningar men jag har haft sex för jag har i princip slutat blöda och då känns det bra ... men det är den här värken jag e nojjig över så till mina frågor, SKA det vara såhär efter en vecka, är de normalt och borde jag söka upp min BM elr något ? [n]

Spana också in:

Evves:

sedan så värker det enda ner i benet ner mot knäet på vänstra sidan BARA!


Är det vänstra benet svullet? Mät dina vader och se om det vänstra är tjockare än det andra. Eftersom Cu++-spiral inte innehåller hormoner bör det inte finnas risk för DVT (Djup ventrombos, dvs blodpropp i benet) men jag vet ju inte om du har några andra riskfaktorer för DVT så det bör du kolla upp.


Evves:

Helt sjukt hur ont det gör


Biverkningarna med kopparspiral är bland annat ökad mensvärk, vilket kan vara det du upplever. Å andra sidan medför kopparspiral ökad risk för bakteriell vaginos, dvs. infektioner i de inre könsorganen. Infektionsrisken är störst vid insättandet av spiralen, och det är därför inte osannolikt att det är det du råkat ut för.


Ingen annan än din gynekolog kan ge ett säkert svar på vad som orsakar dina problem, så ring och boka tid för uppföljning pronto!