Forumet - Någon som prövat shakes?

Någon som prövat shakes?

421 0 28
Är lite skeptisk till det här med shakes och bantningmetoder där man knappt äter någonting alls. Man går ner väldigt i vikt men när man väl börjar äta mat går man upp igen.

Jag tror att det bästa sättet att gå ner i vikt är att äta bra mat och träna. Så får man en snygg vältränad kropp också.
Jajo jag är också det.. Men jag behöver verkligen gå ner i vikt så fort som möjligt.. Mitt förhållande håller på att gå åt helvete för att jag inte mår bra själv pågrund utav hur jag ser ut, jag accepterar inte mig själv, fast att jag borde.. Jag är nästan aldrig glad och allt de bror på att jag mår så dåligt i mig själv.. :/ Vet snart inte vart jag ska ta vägen.

Spana också in:

Nirr:

Har ätit/druckit sån där shake några gånger bara (ej i syftet att gå ner i vikt). Tycker att man blir mätt av dem, men jag skulle aldrig kunna leva enbart på dem. Jag tror att det är precis som malber säger, man kommer gå upp när man slutar och det är bättre att träna och äta sunt.


jaha okej.. jag funderar att byta ut typ lunchen med sånna där shakes eftersom det aldrig är god mat i skolan heller så..
PallarInte:

asså?, hört många som det går bra för, vissa tkr de är gott och vissa inte, vissa gillar en smak som inte andra gillr åh så vidare x) svårt att veta vilken smak man ska testa..


En smak kan vara god självklart men efter att man ätit den i x antal dagar är den inte god längre. Är ju som att äta en och samma maträtt i flera veckors tid, man tröttnar.
Zapetta:

En smak kan vara god självklart men efter att man ätit den i x antal dagar är den inte god längre. Är ju som att äta en och samma maträtt i flera veckors tid, man tröttnar.


Ja det har du ju rätt i...mediakatt:

Det är ohälsosamt, den viktnedgång du ser på vågen består huvudsakligen av att du har mindre vätska och mat i kroppen och sannolikt lär du gå upp majoriteten av viktnedgången så fort du börjar äta igen.

Så nej, det är inte en bra grej.


Men som jag gjort för när jag gått ner 3,5kilo på bara nån vecka måste vara att jag slutat med godis och chips och dicka för jag har inte slutat äta mindre åh sådant..
Totalt under dehär året har jag gått ner 6 kilo utan att veta hur.. (glad)
PallarInte:

Men som jag gjort för när jag gått ner 3,5kilo på bara nån vecka måste vara att jag slutat med godis och chips och dicka för jag har inte slutat äta mindre åh sådant..


Du har inte gått ner 3,5 kilo i faktisk kroppsmassa, såvida du inte har en sjukdom som du behöver söka vård för.

Man förlorar inte så mycket kroppsmassa på så kort tid om ens kropp fungerar som den ska, sannolikt beror större delen av skillnaden i din vikt på mängden vätska och mat du haft i kroppen när du vägt dig.
PallarInte:

JAg vet vell att jag gått ner det eftersom vågen visat klika i över en vecka nu! och folk säger till och med till mig att jag gått ner aalltså att det syns


Jag säger inte att din våg inte visar mindre, jag säger bara att du inte har 3,5 kilo mindre kroppsmassa - alltså i form av muskler, fett och annan vävnad.
PallarInte:

förhållande håller på att gå åt helvete för att jag inte mår bra själv pågrund utav hur jag ser ut, jag accepterar inte mig själv, fast att jag borde..


Och lösningen skulle vara att gå ner i vikt? Att acceptera sig själv är att sluta kämpa mot de saker man önskar man kunde förändra, INTE att försöka åtgärda allt man är missnöjd med.PallarInte:

Jag hat gått ner 3,5 kilo på bara någon vecka


En så hastig viktnedgång tyder på att du förlorat vätska och muskelmassa. Vätskebalansen återställs igen när du äter lite mer, men resultatet av att späka sig själv (eller jojobanta, eller hetsbanta eller vad man nu vill kalla det) är i princip bara att kroppen mår KASST.PallarInte:

men vill gå ner mer!!


Pro ana?[censur]
PallarInte:

Jag har inte börjat äta mindre eller så! bara slutat äta godis, chops och dricka, det är de som gör att ja gått ner!!!! aldrig hört tals om att man går ner av det elleR? :S. suck.


Det människor ifrågasätter är inte att du slutat äta godis och dricka läska utan att du vill dricka shakes, eftersom det varken är hälsosamt eller givande.