Forumet - något som förbryllar mig...

något som förbryllar mig...

348 0 64
...hur kunde förintelsen ske?!

Hur kunde man få ett helt folk att hata en viss folkgrupp till den grad att de gladeligen torterade och hade ihjäl dem? Personligen skulle jag aldrig kunna utsätta någon för detta, oavsett hur mycket avsky någon sa åt mig att jag borde känna.
I ett friskt samhälle spärrar man in sjuka människor, men ju sjukare ett samhälle blir, desto normalare framstår de sjuka. Men alla icke-judar i Tyskland kan ju inte varit psykopater under andra världskriget. Hur kunde de bli lurade till detta? [confused]

Vill gärna diskutera detta!
Någon som har några funderingar?[y]
Tyskland hade haft det rätt dåligt men många judar var bra på att tjäna pengar och hade det alltså relativt bra. Sen när Hitler började skylla Tysklands dåliga situation på judarna så började väl folk tro på det.

Sen så satt det ju inte lappar överallt i tex Berlin där det stod "alla judar ska gasas ihjäl". Folk visste helt enkelt inte vad det var som hände antar jag. Vissa kanske visste men inte vågade göra något åt det pga av rädsla och vissa visste om det och kämpade emot det.

Spana också in:

smisk:

Då bör du leta i böcker och på faktasidor istället för att norpa fakta från medlemmar här. Det är viktigt med källa och källkritik.


Jag behöver mer, inte fakta kanske (fel av mig), men olika teorier och tankar om varför det vart som det vart och om det kanske hade kunnat se annourlunda ut om inte det och det hände. Mer egna tankar och jämförelser med händelser efter förintelsen.[smile]