Forumet - Några fler som är så här?

Några fler som är så här?

522 0 32
Ofta känner jag mig både hyper och deprimerad på samma gång, tex väldigt kreativ och idérik, energisk, pratsam, negativa tankar, självdestruktivitet och självmordstankar. Oftast känner jag så här (eller bara deprimerad) i några dagar (någon enstaka gång växlar jag mellan två lägen på en dag) med avbrott för ilska eller irritation. Jag är dessutom väldigt känslig och är i grunden otålig, rastlös, dagdrömmande och har svårt med organisation och koncentration.

Men det jag undrar är om någon har det/känner som jag när det gäller det där första, alltså det där blandade?

Jag har ingen diagnos och är under utredning (varit det det senaste året) och borderline har redan blivit struket av listan. Men just nu vill jag mest vet om jag är den enda som har det/känner så här och i andra hand vill jag veta om detta är något symptom på nått.

Spana också in:

Alexandra Algerydh:

Orkar inte skriva allt igen, så läs här: Om bipolaritet


Oj, bipolär, det hade jag inte riktigt trott. Är det inte bara när man växlar mellan depression och mani och har det i långa perioder?

isola:

Schizofren lr bipolär kanske. Du får väll LSSinsatser ändå?


Schizofreni är det inte för jag har aldrig varit psykotisk. Bipolär vet jag inte så mycket om.
isola:

Är väl alla typer av handikapp som kan få det, tror jag iaf.


Enligt denna sida (och andra) så är det enbart folk med utvecklingsstörning, autism, autismliknande tillstånd, utvecklingsstörning vid hjärnskada samt personer med varaktiga funktionshinder som inte beror på åldrande.

​Vilka kan få LSSNetherlick:

Inte kul att må dåligt, hoppas allt blir najs tillslut[smile]


Tack ^_^ Hoppas jag med, har dock inget minne av att må bra eller känna mig normal.
isola:

Är väl alla typer av handikapp som kan få det, tror jag iaf.


1 § Denna lag innehåller bestämmelser om insatser för särskilt stöd och särskild service åt personer
1. med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd,
2. med betydande och bestående begåvningsmässigt funktionshinder efter hjärnskada i vuxen ålder föranledd av yttre våld eller kroppslig sjukdom, eller
3. med andra varaktiga fysiska eller psykiska funktionshinder som uppenbart inte beror på normalt åldrande, om de är stora och förorsakar betydande svårigheter i den dagliga livsföringen och därmed ett omfattande behov av stöd eller service.

http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19930387.htm
isola:

Men det är väl något sådant du verkar ha? Eller nej, du hade inte fått någon riktig diagnos var det ju. *trött*


Exakt, verkar aldrig få någon heller. Visst om jag bara kunde få hjälp ändå vore det väl bra men utan en diagnos verkar man ju inte kunna få mycket till hjälp, tyvärr.

Själv har man väl vissa funderingar. Personlighetsstörningar känns invecklade och om de har jag ingen riktig aning men ADHD är något som stämmer skrämmande bra och det jag läst i kväll om bipolär sjukdom stämmer bra det med. Sen finns det några i min närhet som tror jag kan ha mild asperger.
Jaja man får väl se om det händer något någon gång.