Forumet - Några frågor om gymnasium

Några frågor om gymnasium

321 0 2
Hej, jag har gått i skolan i Sverige från första klass till slutet av 7an. Jag har klarat 8an och 9an i Norge och just nu vill jag komma tillbaka och gå i gymnasiet i Sverige. Jag har inte så dåliga betyg, jag har inga F och bara 1 E (matte). Men eftersom jag inte har fått betyg på Svenskan och att Sverige och Norge inte ger betyg i samma ämnen (får betyg i 13 ämnen i Norge, räknar med muntlig engelska och norska. De har en väldigt komplicerat system), behöver jag inte gå om ett år på grund av det eller kan jag komma in på ett gymnasium direkt?

Jag har också hört att det finns en linje där jag kan gå 1 år för att nå upp till det jag behöver och efter det kan jag direkt gå till år 2. Skulle verkligen uppskatta om någon kunde berätta lite mer om denna linjen åt mig.

Skolan i Sverige har precis slutat och om jag söker nu, kommer jag kunna komma in på ett gymnasium efter sommarlovet eller måste jag vänta ett helt år?

Och jag vill bli pilot och undrade vilken linje ni skulle rekommendera att jag skulle gå på. 
Jag behöver dessa följande för att bli pilot:
  • Svenska 1
  • Matematik 2b
  • Engelska 6
  • Fysik 1a
Jag tänkte på naturvetenskap eller teknikprogrammet, men många säger att det är svårt och att de är bra för såna som gillar matte. Jag har bara E i matte och har LITE erfarenhet inom programmering och gillar det lite, då kanske teknikprogrammet skulle vara något för mig? Jag är inte sån som gillar att läsa böcker mycket. Vad tycker ni?

Jag kan berätta och förklara mer om betygssystemet/skolsystemet i Norge om det behövs.
Skulle verkligen uppskatta om någon har svar på frågorna.

Mvh

Inga kommentarer

Tråden har 2 svar. Sortera efter: