Forumet - Några tips till en person som har sprutfobi?

Några tips till en person som har sprutfobi?

5678 0 81
Är extremt rädd för sprutor och jag ska vaccinera mig den 24/11.
Är det någon som har tips som skulle kunna hjälpa mig med min fobi?
Klarar knappt av att känna lukten av den där spriten de använder när de tvättar av armen utan att få hjärtklappningar och må illa.
Är det någon som har några tips?
För att bli av med min rädsla?
Förbereda mig för sprutan?
Efterarbetet efter sprutan?

Tack
Bedövningsplåster kanske? :/
För att bli av med rädslan på lång sikt bör du söka hjälp och få kognitiv beteendeterapi! Det går inte över av sig själv direkt.
För att förbereda dig kan du typ försöka tänka logiska tankar; Typ att det inte är farligt, att det är över fort, att det är viktigt så du blir vaccinerad, osv.
Efteråt kan du väl påminna dig om samma sak. Att det inte var farligt, att det var över fort, etc.
PixPoxy:

Förbereda mig för sprutan?


Skaffa en spruta och lek med. Bli van med den.
Menar inte att du ska sticka dig i armen...

Var fullt medveten om att du kommer känna ett stick och att det kommer göra lite ont. Mental förberedelse.

Tvättklämma på näsan låter smart, så att du inte känner lukten.

Spana också in:

PixPoxy:

Är extremt rädd för sprutor


Vad är det som skrämmer dig? Jag brukade vara rädd för sprutor, för att jag trodde att det skulle göra ont, det gick över när jag insåg att det inte gör det.

Hursom, besegra din rädsla, utsätt dig själv för sprutor dagligen, sätt upp bilder på sprutor i din lägenhet/rum, lukta på läkarsprit, ta med dig någon som du känner dig trygg med när det är dags, prata med personen som ska ge dig sprutan, säg att du är väldigt rädd för sprutor, de brukar vara förstående.
Åååh jag måste få berätta om en kille jag känner som har sprutfobi. [bigsmile]

En dag hade han en tid hos tandläkaren och såg att assistenten var en ung och mycket snygg tjej. Han blev heltänd och skulle verka så tuff som möjligt för att imponera på henne.
Och så skulle han få bedövning. Han dolde sin rädsla väldigt väl, ända tills sprutan kom allt närmare hans mun. Då spydde han och svimmade därefter i stolen. xD xD Fy fan vad kul man hade när han berättade.
PixPoxy:

Så sant så sant!


Tycker att det är riktigt obehagligt vissa gånger. Sa åt tanten att skynda sig på, hon var jätteseg. Det ville hon inte. Hon ville att jag skulle vara avslappnad innan hon stack. Som om man kan vara avslappnad när man fastat och sitter där och tittar på en fet tant med en nästan lika fet nål. [shake]