Forumet - nån som faktiskt kan growla? eller är jag helt ute och ror?

nån som faktiskt kan growla? eller är jag helt ute och ror?

1056 0 20
tja, har varit borta ett tag härifrån men tänkte, "va fan, har ändå inget annat för mig" så jag loggade in igen.
iallafall :) är det någon som kan growla här? och jag vill inte höra från dom som tycker att det är satanistisk musik, dom kan göra en egen tråd om det.
men är det någon som kan det? :) isåfall några tips? förrutom att dricka vatten, har testat det redan, jag har hållit på i ungefär 3-4 månader, typ 15-30 min om dagen, (jag vet inte så mycket =/) kanske kan posta något senare om jag har tid :)
Var noga med att du värmer upp rösten innan och är säker på att du använder rätt teknik, både för att det låter bättre och för att annars kan dina stämband ta skada (osäker på hur mycket.) Det är som med all annan sång.

Om du inte vet vad som är rätt teknik så kan du gå hos en sångpedagog, men om du inte är beredd att betala för det så finns det gott om övningar och exempel på youtube.

Spana också in:

Jag tänker rent spontant att det borde vara extra viktigt med magstöd när man growlar. Jag growlar inte själv, men tänker mig att det lär vara extremt påfrestande för stämbanden om man growlar "fel". Stämbanden ska enbart reglera din ton, inget annat. Kraft och volym får du från diafragman, lungorna och musklerna runtom.
Varsågod och hoppas att det ska hjälpa dig något.
Ja, han förklarar så att man förstår.

För att använda din röst rätt(diafragman) så är det bästa om du sitter upprätt och rak i ryggen, eller står upp. Då kan du utan problem andas lätt. Sedan kan du pröva med att sjunga i skala (se mer i snubbens videos) Försök att ha rösten i ett rätt så djupt läge och lägg handen på magen. Känner du någonting, rör sig magen litegrann?
Det är nog bäst då ja, så du har hela dagen på dig och inte stör någon som försöker sova.

Kom ihåg att titta mycket på videos. Bra sökord är "warm up voice" "sing in scale" "powerful voice" och liknande. Träna varje dag. Sedan kan du kommentera videos och fråga personerna om du behöver mer hjälp.