Forumet - Nån som gillar 50,60,70 och 80 tals musik?

Nån som gillar 50,60,70 och 80 tals musik?

816 0 24

Spana också in:

Säkerligen en grupp som ingen här på forumet ens har hört talas om - Mahavishnu Orchestra.

Några av världens skickligaste musiker... John McLaughlin på gitarr, Jerry Goodman på violin (fiol), Jan Hammer på keyboards och piano och Billy Cobham på trummor.

Jan Hammer gjorde bl a signaturmelodin till deckarserien Miami Vice.

Definitivt inte den mest "lättlyssnade popmusiken" men däremot några av världens mest avancerade musiker som släpper alla hämningar.

Här kommer två olika versioner av Mahavishnu's "The Noonward Race" - båda live. Den första en video, den andra bara en ren audio. Den senare är en bootleginspelning som aldrig kommit ut officiellt vad jag vet. Året är 1972 för båda.Ja, självklart! Mycket glad Idag lyssnar jag på väldigt blandad musik, från olika årtionden, men jag har haft perioder där jag nästan uteslutande lyssnat på musik främst från 70- till 80-talet. (Men även äldre också). Hade du frågat mitt 14-åriga jag hade jag sagt att "musiken var bättre förr" och att "musiken på 80-talet var den bästa". 

Jag kan skriva hur mycket som helst om detta, men en sak som är säker är att du inte är ensam! Förvisso var det ungefär 5 år sedan jag var tonåring, men mitt tonårsjag, likväl som nu, älskar musik från 50- till 80-talet! Glad