Forumet - Nån som ska börja på Östra Real hösten 2011?

Nån som ska börja på Östra Real hösten 2011?

2269 0 15
Hej,
Jag ska börja på Östra Real nu i höst och undrar om det är någon mer som ska det?
Jag känner mig sjukt osäker över att börja där. Det var mitt femtehandsval lixom! Hade Södra Latin som första... Jag vet inte vad jag ska göra.
Hur är det att gå på östra real?
Jag är lite av en södermalmstjej och är sjukt osäker på om jag kommer trivas...
Ska börja Humanistiska programmet med kulturinriktning med estet/teater-profil.
Tacksam för svar!!

Spana också in:

Zeppelin:

om du är södermalmtjej så kommer du ej trivas särskilt bra. väldigt mycket äcklig ytlighet där =)


Går du på skolan eller? Nej tänkte väl det. Typ hälften av skolan (alla på natur) har utländsk bakgrund och kommer från olika förorter som är motsatsen till "bratigheten" som många anser är synonymt med östra real.Koolijox:

ag är lite av en södermalmstjej och är sjukt osäker på om jag kommer trivas...


Jag har gått klart 1an på östra. I min skolkatalog från förra året ser majoriteten från natur/sam med estetisk inriktning ut som typiska "södermalmstjejer" så lyssna inte på alla som kommer skriva om hur ytlig skolan är.
Koolijox:

Jag ska börja på Östra Real nu i höst och undrar om det är någon mer som ska det?


Jag ska börja på Östra real :) Men tyvärr inte humanistiska linjen :/ Ska gå sam mik :) Är också en södermalmstjej, och efter att ha läst Zeppelin's kommentarer så känner jag mig inte lika taggad på att gå den linjen längre.. är det verkligen sååå ytligt? [confused]
fellisan95:

är det verkligen sååå ytligt?


nej, farbror zepplin överdriver en hel del. det finns ytliga kretsar, men dom har minskat väldigt mkt med åren (av vad jag förstått). tror östra real drar till sig en hel del wannabes också (kallar detta en kvalificerad gissning från min sida)
fellisan95:

Är också en södermalmstjej, och efter att ha läst Zeppelin's kommentarer så känner jag mig inte lika taggad på att gå den linjen längre.. är det verkligen sååå ytligt? [confused]


Vet inte vad sam mik är så kan inte säga något om linjen men lyssna inte på zeppelin, han verkar inte gå på skolan. Skolan har över 1000 elever, man kan inte generalisera om om så många människor, vilket han gör. Det finns människor från hela Stockholm med helt olika bakgrunder. Man umgås inte med alla och pga alla olika människor hittar man antagligen flera man kan umgås med.

Det är förresten småroligt att ni kallar er för södermalmstjejer, som att det skulle vara motsatsen till ytlighet :D
Jag hoppas att det är som merva säger!
Har kommit upp som andra reserv på Nacka gymnasium och som nionde på södra. Jag hoppas att jag kommer in på någon av de skolorna. Känner hur paniken börjar byggas upp inför skolstarten! Jag vet inte ens hur man tar sig till östra real kommunalt! Finns det någon busshållplats som ligger nära?
Koolijox:

Känner hur paniken börjar byggas upp inför skolstarten!


99% av din nya klass kommer vara lika nervös som dig. Alla som har gått på gymnasiet har känt samma sak så oroa dig inte för mycket:).


Koolijox:

Jag vet inte ens hur man tar sig till östra real kommunalt! Finns det någon busshållplats som ligger nära?


haha :D Går typ 4 bussar väldigt nära skolan. Vet inte vart du bor men du kan ju söka på sl.se. Stationerna heter Nybrogratan, Jungfrugatan och Skeppargatan. Och så går det tunnelbana i närheten till antingen karlaplan eller stadion.

Lycka till!