Forumet - Nåt mer "Rederiet"-fan här?

Nåt mer "Rederiet"-fan här?

617 0 6
Har nyligen börjat kolla på den här serien igen, som förmodligen var den största dramaserien under 90-talet.
Redan i det allra första avsnittet från 1992 medverkade ganska många välkända skådespelare, exempelvis Mikael Persbrandt, Krister Henriksson och Suzanne Reuter.x

Vet inte hur pass "aktuell" den skulle uppfattas idag, men den blev definitivt en enorm succé under 90-talet, och jag tror nog att den har åldrats ganska hyfsat.
Ni kan ju testa att kolla på några avsnitt från första säsongen på SVT Play och se vad ni tycker om det hela.

Knurra: Ja det är en riktig klassiker. Om du är född 2002 som ditt namn antyder måste jag säga att det är en fröjd att se ungtuppar som gärna tittar på kultserier som Rederiet.

tror faktiskt 2002 var sista året då jag såg ett avsnitt som var purfärskt Mycket glad
Det är någonting väldigt speciellt med "Rederiet" tycker jag, det är någonting med hela atmosfären som får det att redan från avsnitt 1 kännas som någonting väldigt ambitiöst och uppfriskande.
Det är inte vilken dramaserie som helst, den sticker ut på ett väldigt speciellt sätt.

En stor anledning är förmodligen att många av karaktärerna redan från början spelades av väldigt respektabla skådespelare, typ Krister Henriksson, Bert-Åke Varg, Gösta Prüzelius, Gaby Stenberg och Johannes Brost.
Det kändes också som att de omedelbart var väldigt bekväma med sina roller, typ som om de hade övat väldigt länge i förväg och bekantat sig med sina karaktärer.

Förresten, visst var väl Uno riktigt rolig redan under de första säsongerna, innan han hade blivit så där "speciell"?
Han sysslade ju inte med några egentliga "udda" saker under de första säsongerna utan var mest bara en hetsig småskurk, men jag tycker att han redan på den tiden var riktigt komisk av sig.
En sak som jag verkligen tycker gör att "Rederiet" sticker ut ordentligt är att skådespelarna känns så ärliga och naturliga på något sätt.
Ja, det finns givetvis en hel del klyschiga dramaserieelement även i den här serien, men själva framförandet känns mycket mindre stelt än i många andra dramaserier.
Det finns oehört mycket attityd i nästan varenda scen redan i det allra första avsnittet, och det märks att både regissörerna och skådespelarna har bestämt sig för att skapa någonting speciellt.

Spana också in:


Missy02: Vartenda avsnitt finns på SVT Play. Skål

https://www.svtplay.se/rederiet
WOW... ligger alla 318 avsnitten på SVT Play. Det måste kollas upp. IMPONERANDE!  Glatt skålande

Missy02: De mest välkända skådespelarna i det allra första avsnittet är väl förmodligen Suzanne Reuter, Krister Henriksson, Johannes Brost och Bert-Åke Varg.
Sen Mikael Persbrandt också såklart, men han var ganska okänd på den tiden.
Jo, jag känner väl till serien. När jag var barn såg jag ett antal avsnitt som pappa hade bandat på videokassett och som jag tyckte vara väldigt bra. Många av de skådespelare som var med i Rederiet var ju välkända redan innan de började i Rederiet eller har blivit desto mer välkända och omtyckta sedan de var med i Rederiet. Hjärta