Forumet - naturliga droger, en viktig roll i människans evolution

naturliga droger, en viktig roll i människans evolution

1582 0 22
En teori av terence mckenna :

människoapan levde mest i träd men efter istiden bildades stora grässlätter. Varpå vi gick på dessa hittade de svampar som växte ur avföringen hos de djur de jagade. Dessa svampar innehöll psykedeliska ämnen och när de åt dem kände de sig påverkade och mådde bra av detta.
Dessutom är det vetenskapligt bevisat att små mängder av psilocybin gör en mer uppmärksam, vilket leder till att de fick lättare att skaffa mat. Högre doser av psilocybin ökar den sexuella lusten, vilket ledde till att de människoapor som åt svamp förökade sig snabbare och konkurerade ut de som inte gjorde det.
I en så stor dos att man verkligen trippade gjorde att apornas hjärnor kunde hitta på ord till saker och förstå och lära ut dem. De utvecklade ett språk helt enkelt. förut var språket ett medel för att använda om man hade ont eller om man var glad, men nu kunde de ge orden, eller lätena mening.

Hur pass troligt låter detta?
Den sexuella lusten ökar definitivt inte av psykedeliska substanser. Tvärtom. Alla begär hämmas pga insikten att de är totalt onödiga för det medvetna jaget. Psykedeliska substanser får en att värdesätta själva livet istället för begären, och därför vill man uttrycka sig mer och vackrare, man får en drivkraft att illustrera livet istället för att "äta" sig igenom det.

Spana också in:

Fagerjärn:

Då måste jag vara hög jämt.


Krävs lite fler kriterier, men jag tänker också så jämt, vilket gör att det enda jag lever för är överlevnad och uttryck. Sen är det klart nice att ta en "kaka" om den ligger framför ögonen på en, men jag tänker inte aktivt söka framgångar/tillgångar på det djuriska vis som så många gör, och som samhället dessvärre är designat för.
Infraröd:

Alla begär hämmas pga insikten att de är totalt onödiga för det medvetna jaget. Psykedeliska substanser får en att värdesätta själva livet istället för begären, och därför vill man uttrycka sig mer och vackrare, man får en drivkraft att illustrera livet istället för att "äta" sig igenom det.


Det är svårt att veta hur människan i det stadie som som PlasticNeon talar om reagerade på naturliga droger. Hur de intelligenta människoaporna som existerar idag kan reagerar är väldigt subjektivt, så det är inte sunt att resonera som du gör.

Jag tror att psykedeliska droger kan ha hjälpt till i utvecklingen för vissa stammar (särskilt i modern tid), men verkligen inte i den grad som beskrivs TS-inlägget.
Varför använda SÅ gammalt skit som argument till varför man ska få göra något idag?

JAG ÄTER HUR MYCKET KÖTT JAG VILL FÖR PÅ DEN GAMLA GODA TIDEN ÅT MÄNNISKOR BARA KÖTT

JAG BAJSAR I ETT HÖRN I TRÄDGÅRDEN FÖR PÅ DEN GAMLA GODA TIDEN FANNS INGA TOALETTER!

Det är ganska selektivt, om man säger så.