Forumet - Naturvetenskap på högskolenivå

Naturvetenskap på högskolenivå

208 0 18
Jag funderar rätt mycket på att läsa något åt det naturvetenskapliga hållet på högskolenivå när jag gått och skaffat mig behörighet till det. Med huvudsaklig fokus åt biologi-organisk kemi-hållet, kan tilläggas. Någon som gör det? Bör man i så fall ha väldigt lätt för naturvetenskliga ämnen för att få ut något av det?
mediakatt:

Bör man i så fall ha väldigt lätt för naturvetenskliga ämnen för att få ut något av det?


Har en polare i min korridor som läser biokemi av något slag. Han hade väl mer eller mindre toppbetyg i naturämnena från gymnasiet samt hade läst någon strökurs på chalmers tidigare. Men enligt honom är det inte jättesvårt, rätt mycket att läsa inget som en vanlig människa inte bör klara av. Dock är detta endast A-nivå än så länge.

edit: kom på att min förra chef också pluggade biokemi, och hon var bland de minst intellegenta personer jag träffat. Så av min erfarenhet av personer jag träffat tror jag inte att du behöver vara extremt duktig för att klara dig.

Spana också in:

internet:

det värsta som händer är att det inte fungerar. testa och se.


Men jobbigt att slösa tid på saker som man ändå inte kommer göra sedan.

Horrorshow:

kom på att min förra chef också pluggade biokemi, och hon var bland de minst intellegenta personer jag träffat. Så av min erfarenhet av personer jag träffat tror jag inte att du behöver vara extremt duktig för att klara dig.


Fast hög intelligens och lätt för en viss typ av ämnen är inte riktigt samma sak.
Myksa:

En jobbig aspekt är nog att större delen av kemikalierna du kommer jobba med är cancerogena.Så sade en person som jag pluggat med, hon slutade plugga kemi-någonting just därför.


Kanske, fast det lär bli något inom nutrition eller medicin, så jag är inte jätteorolig för just den aspekten.
Myksa:

Där borde det inte vara så mycket cancerogent nej...


Känns i och för sig som att aftonbladet insisterar på att random livsmedel är extremt cancerframkallande någon gång i veckan, men jag tror nog att det är rätt lugnt. Samma med medicinsk forskning i rätt stor utsträckning, tänker jag mig.
Horrorshow:

Förvisso, men de två är ofta någolunda korrelerade, åtminstone när det gäller lite svårare ämnen, typ naturämnen.


Fortfarande skeptisk. Om man med hög intelligens menar får bra resultat på IQ-test, kanske i viss utsträckning. Om man med hög intelligens menar "inte dum i huvudet", vilket är ett mer framträdande drag hos folk när man träffar dem, nah.
mediakatt:

Fortfarande skeptisk. Om man med hög intelligens menar får bra resultat på IQ-test, kanske i viss utsträckning. Om man med hög intelligens menar "inte dum i huvudet", vilket är ett mer framträdande drag hos folk när man träffar dem, nah.


Säger du det så, jag skulle i alla fall inte känna mig avskräckt för att biokemi skulle vara för svårt, om jag nu var intresserad av det.