Forumet - Navelpiercing med träning och brun utan sol

Navelpiercing med träning och brun utan sol

1578 0 4
Hej! jag är 16 år och funderar på att göra en navelpiercing om bara ett par dagar och vill bara veta ett par saker. Jag är en elit dansare som tävlar och tränar dans nästan varje dag i veckan. Har jag inte dans tränar jag hemma och jag kommer inte på något sätt minska min träningsdos på grund av en piercing. Jag kan inte heller anpassa mina rörelser och inte göra allt, utan det är liksom ett "måste" vid den nivå jag tränar på. Har läst lite olika saker kring om man bör träna när man har gjort en navelpiercing eller inte, hur länge man bör vila osv.. vissa säger att övningar som gör ont ska undvikas(vilket i mitt fall inte fungerar). 
Min fråga är nu, vad gör jag? Ska jag kunna ta en navel piercing eller kommer jag aldrig att kunna göra det på grund av min intensiva dansträning och träning över huvud taget? (Förresten så tävlar jag i discodans som är en blandning av gymnastik och en väldigt krävande hopp och snurr stil). 

Min andra fråga är om man kan spraytana sig eller göra brun utan sol ca 4 veckor efter att man tagit en navelpiercing? När jag tävlar är jag alltid brun och det är även det någonting som jag inte kommer att skippa. Hoppas att någon har bra svar på mina frågor och att alla har en trevlig dag! 
Som ovan skrev, det är bara en piercing.
Har du otur kan den migrera (stötas bort) från kroppen och du kan få ett ärr av det.
Just naveln är extra utsatt då staven skaver mot kläderna i stort sett hela tiden, speciellt under intensiva rörelser.
Men om du inte har en byxkant/tröjkant som konstant ligger på den och jävlas så ska det nog knappast vara någon fara med din träning och dans. Det är bara lite hud som får ett smycke i sig.

Spraytan ska nog gå bra bara den har läkt. Tror det är 4-6 veckors läkestid för naveln.
Om möjligt så vänta gärna 6 veckor för att vara helt säker på att den har läkt ordentligt så du slipper riskera komplikationer med den.
Nä navelpiercingen är en av de som tar längst tid att läka, typ 6-12 månader så du kommer inte kunns bada i sommar om du tsr den nu, dessutom är det en surfacepiercing så kroppen kan lättstöta ut den så spraytan är ingen bra idé. En piercing är ett sår, skulle du spraytana ett öppet sår?
En del får inte en ha kläder som täcker naveln när det tagit hål. Hålet är ömt några veckorframöver o det skulle göra så jäkla ont om du lyckades fastna när du gör ett snabbt steg. Det är större risk att den pressas ut när du måste använda msgmusklerna som trycker den in o ut och det är inte skönt att ligga på mage den första veckan/veckorna.

Jag vaknade varje gång jag la mig på mage i 2 veckor för att det gjorde så ont när jag piercade bröstvårtorna

Spana också in: