Forumet - Nazistattack i Malmö inatt

Nazistattack i Malmö inatt

27535 0 301

Fyra personer är allvarligt skadade efter att knivbeväpnade nynazister gick till attack utanför en nattklubb i Malmö. Ett av offren, en vän till mig, ligger i respirator och kämpar för sitt liv. Två nazister är gripna för mordförsök. 

Livshotande skador efter bråk i Malmö

Alla som kan borde komma på någon av de manifestationer som hålls idag.

Malmö: Kl. 15 på Möllevångstorget.

Göteborg: Kl. 16 på Järntorget.

Stockholm: Kl. 18 vid La Mano-monumentet på Södermalm.

Diskussionsunderlag är såklart händelsen, det ökande fascistiska våldet i landet, hur vi kan få stopp på det och annat kopplat till händelsen.

Spana också in:


NiklasW: Tråkigt med all sorts våld men samtidigt kanske det kan bli en läxa för vänsterextremisterna att få smaka på sin egen medicin. 
... och så kommer såklart lille Niklas och försvarar nazistvåld som vanligt. Det är när sånt här händer som man ser de tydliga banden mellan SD och nazisterna.

Rödingajäveln:
... och så kommer såklart lille Niklas och försvarar nazistvåld som vanligt.
Nej jag försvarar inget våld alls, säger bara att det kan bli en lärdom för vänsterextremister att få smaka på sin egen medicin. Du däremot har försvarat vänsterextremt våld flera gånger, och nu gnäller du när samma politiskt våld drabbar dina vänner. 

NiklasW:
Nej jag försvarar inget våld alls, säger bara att det kan bli en lärdom för vänsterextremister att få smaka på sin egen medicin. Du däremot har försvarat vänsterextremt våld flera gånger, och nu gnäller du när samma politiskt våld drabbar dina vänner. 
1) Det är inte några "extremister". Killen som ligger i respirator har bl.a. varit aktiv i MFF-klacken och jobbat mot fotbollsvåld och homofobi där.

2) Att säga att det är rätt åt någon att bli utsatt för nazistiskt våld, vilket du gör, är att försvara det. Du skriver aldrig "haha, rätt åt dem!" när det är nazister som blivit attackerade av någon. Då är det minsann ett hot mot demokratin. Du försvarar alltså våldet mot socialister men fördömer våld mot fascister.

3) Jag har aldrig påstått att jag är mot "våld" i allmänhet. Jag tycker t.ex. det var rätt att stoppa Hitler även om det krävde massor av våld. På samma sätt tycker jag det är rätt att stoppa fascistiska demonstrationer och dylikt idag. Du påstår dig däremot vara mot allt politiskt våld. Samtidigt hyllar du alltid det fascistiska våldet när det kommer till kritan. Du slänger in brasklappar om att du tycker det är fel med våld, men ändå är det i slutändan rätt åt offren. Det är hyckleri.

Weeaboo: AB säger att sex personer var inblandade, fyra män och två kvinnor. Hur såg grupperingarna ut och vem var det som startade bråket? 
Som jag fått det berättat för mig var de på väg från en demonstration när de överfölls av knivbeväpnade nazister. Det var inte två grupper som stötte på varandra av en slump utan ett planerat och förberett överfall. Siffrorna på hur många skadade verkar variera mellan olika tidningar men fyra stycken, två killar och två tjejer, är det jag hört från säkraste källorna. En av killarna fick punkterad lunga men har klarat sig ok. Den andre killen hade livshotande skador, både skallskador och stickskador. Tjejerna vet jag inte vilka de är så vet inte hur det gått för dem.

Edit: Enligt nån tidning som pratat med sjukhuset ska sex personer ha inkommit. 2 kvinnor, 4 män.