Forumet - Nazister attackerar demonstration i Stockholm 15/12-13.

Nazister attackerar demonstration i Stockholm 15/12-13.

6946 1 215

http://www.svt.se/nyheter/sverige/tumult-vid-antirasistisk-demonstration

I Kärrtorp i södra Stockholm pågår en antirasistisk demonstration, som har urartat.

I Kärrtorp pågår en antirasistisk demonstration, som planerats och annonserats med affisher och på sociala medier. Aktivister i nätverket "Linje17 mot rasism", som arrangerar manifestationen, berättar att den plötsligt attackerades av ett 40-tal nazister, vid lunchtid på söndagen.

- Vi stod och hade börjat vår manifestation och hade väl hållit på i cirka 20 minuter. Då kom mellan 40 och 50 nazister springande och kastade glasflaskor in i demonstrationer. Folk var där med sina barnvagnar och det var hemskt, säger Petri Myllykoski, från nätverket till ABC.

Minst två personer har knivskurits i samband med en manifestationen.

- Demonstrationen angreps. Minst två är skadade, men jag vet inte vilka de är. En polis är förd till sjukhus, men jag känner ännu inte till vilken typ av skador det är. Två personer har gripits, säger Kjell Lindgren, talesperson för Stockholmspolisen.

- Det var för lite poliser där. De kunde inte göra någonting, de verkade inte ha någon beredskap. De försökte inte gripa någon. Vi hade ändå fått höra från polisen att det skulle kunna vara så att nazister planerade något, så vi hade ordnat med demonstrationsvakter som ställde sig längst fram.

Hade polisen information om att nazister planerade någonting?

- Det är en uppgift som jag inte kan kommentera, säger Kjell Lindgren.

Enligt Petri Myllykoski ropade nazisterna "Seig heil" och gjorde Hitlerhälsning.

- Nazisterna drevs bort därifrån, säger Petri Myllykoski från nätverket Linje17. De heilade och skrek Sieg Heil. Jag såg en kniv på marken. Och några nazister hade blod i ansiktet. Men det var svårt att uppfatta allt som hände.

- De attackerade oss först med smällare och glas. Men efter att de hade drivits bort en gång, kom de tillbaka igen. Det var väldigt många som var väldigt rädda, men vi var många fler, så egentligen var jag inte jätterädd, säger en 14-årig flicka som var där.

Såg du nazister som blev skadade?

- Nej jag var inte så nära dem.

Varför var du där och demonstrerade?

- De hade varit här i området och ritat ha

Avskyr både de demonstrerande vänsterextremisterna och de motdemonstrerande högerextremisterna. Båda är odemokratiska och förespråkar förkastliga ideologier. Våld ska naturligtvis aldrig vara tillåtet och i det här fallet verkar det som båda sidorna använt det. Tråkigt.

Ironin vet ju inga gränser när vänsterfolk twittrar om att det är ett hot mot demokratin Galen För vänstern har ju aldrig tagit till våld för att tysta oliktänkande Rullar ögonen Nej men allvarligt talat så är högerextrema, vänsterextrema och religiösa extremister vidriga människor. Världen hade varit så mycket bättre utan dom. 99% av befolkningen hatar ju dom så kan inte vi starta en gigantisk motdemonstration? 

Spana också in:

Rätt så logiskt med tanke på att varje demonstration som SMR, SVP eller annat ytteralternativ håller så kommer vänsterextrema dit och attackerar dem. Och hur man häcklar på offentliga kanaler. Nu när man själv blir attackerad så kanske man får se att det inte är så jävla kul ändå.

Tråkigt att människor kommer till skada, och att sånt här beteende fortskrider i ett modernt samhälle. Men det går ju inte att missta upprinnelsen till det. Hoppas på fler kompensationsattacker från SMR's sida. Det har vänstern inte gjort sig mer än förtjänt av. 

Well, attackerar man en grupp fyrdubbelt så stor uppbackade av polis har man i varje fall lite stake. Skulle velat se den dagen modiga antirasister gör samma sak faktiskt.  

edit; Verkar som att det var 25-30 stycken enligt vissa siffror. Det höjer procentsatserna. demonstrationen bestod av 200 med polis. de blir ungefär runt sju-åttadubbelt så många som motdemonstranterna.


Vehnk: Well, attackerar man en grupp fyrdubbelt så stor uppbackade av polis har man i varje fall lite stake. Skulle velat se den dagen modiga antirasister gör samma sak faktiskt.  
Nazister (den yngre sorten) har väldigt lite stake enligt mina erfarenheter. Finns rätt många häromkring där jag bor.  När dom är i grupp är dom väldigt kaxiga, speciellt om dom är fulla. Men om man möter dem ensam på en gata så kollar dom ner i marken såfort man får ögonkontakt. Väldigt ynkligt. 

Jag tycker det är intressant att se hur regim-media försöker få det till att det är SMR som knivhuggit rödingar fast det är tvärtom. Läs rubriken på Aftonhoran t.ex : "Driver bort nazisterna från torget - Anföll antirasistisk manifestation i Stockholm - två knivskadade" Man försöker undermedvetet få det till att det är nationalisterna är skyldiga. Det är i och för sig ett välkänt knep från deras sida och används ofta. 

Blir också lite illamående på rubriksättningen både här och på Aftonbladet. Varför använda ett skällsord istället för vad det egentligen heter?