Forumet - Neandertalar DNA hos människor.

Neandertalar DNA hos människor.

589 0 13
Läste att människor i Europa och Asien har 1-4% DNA som härstammar från neandertalare, men att man inte hittat nått neandertalar DNA hos människor med afrikanskt ursprung. Betyder det att afrikaner är 100% homo sapiens, rena människo människor? och att vi är lite blandart som är 96% människo människa och 4% neandertalare?
Neandertalre är coola. De är starka och tål kyla och sånt.

Spana också in:

SaltaKätzchen:

och att vi är lite blandart som är 96% människo människa och 4% neandertalare?


Minns att jag läst någonstans att en väldigt stor del av generna i människans genom inte är aktiva, så det är egentligen meningslöst att säga att det lilla spår av neandertalar-DNA som finns på något vis skulle göra oss till en "blandart", beroende på vad man menar med begreppet i fråga.
framtidstron är död:

Jo. Fast neandertalare var också homo sapiens - homo sapiens neanderthalensis.


Just det, och vi är Homo sapiens sapiens. (till 96%.)
Läste att neandertalar DNA är 99.7% identiskt med "vårt" eget (rena homo sapiens sapiens jämför de med antar jag). Och att både vi och neandertalrna är 98.8% identiskt med chimpanser.
Ungefär hur mycket kan DNAt skillja sig mellan olika folk idag om man jämför?
SaltaKätzchen:

Ungefär hur mycket kan DNAt skillja sig mellan olika folk idag om man jämför?


Förvånansvärt nog är det större genetiska skillnader mellan dig och mig (förutsätter att du, liksom jag, är svensk) än mellan dig och en sydafrikan. Har för mig att jag läst det någonstans i alla fall, hehe. (OBS! dementera gärna, för det låter lite mysko)

In general, however, an average of 85% of genetic variation exists within local populations, ~7% is between local populations within the same continent, and ~8% of variation occurs between large groups living on different continents,.

Är det det jag tänker på? Någon som har koll?