Forumet - Negativt sms för positivt ändamål

Negativt sms för positivt ändamål

437 0 17
Har haft tankar om att göra det här men tiden är förbi och det är alldeles försent. Kommer dessutom förhoppningsvis aldrig mer bli involverad i ngt långvarigt med någon som vill såra mig så det här är ej mer än en tanke

Skulle du kunna/vilja skriva ett långt sms med hotfulla, elaka citat från den andra personen som riktats mot dig? Som en påminnelse om varför den personen varit elak, i hopp om att den känner skuld/skam och ångrar samt bättrar sitt beteende.
Alltså det här handlar inte om hämnd eller ett behov av ett "förlåt mig" utan bara av att visa personen att beteendet mot dig inte varit ok.

Och sedan ignorera alla personens eventuella försök till att kontakta dig.

Jag tror det hade varit bra för hjärtat, iaf för mig. Men lite realistisk får man vara & ta hänsyn till att ett sådant sms kan vara jobbigt för någon att få, iaf om det skickas långt efter att man/en blivit kränkt/sårad.

Men hade du kunnat göra så, alltså om personen förnekade att den sårat dig och inte gick att diskutera med?

Ja, fast hade varit anonym, hotat hen på andra grunder så dt inte blir misstänksamt. Hade lämnat ordet karma i slutet av texten wå har n får lite betänketid om det helq verkar jättefrämmat. Hade varit riktigt kul litet experimemt faktiskt! Fast roligare om man har ngt aktuellt på den personen, så att en kan black-maila osv om den tänler anmäla osv. H3h3h B-) 

S3ON: fast hade varit anonym
Ja, jag tänkte på det också. Ville inte bli kontaktad av personen

Men tror du man kan göra så hur sent som helst? Jag skulle dock inte hota.
Anldningen till att jag inte gör är för att jag klarar av att låta bli men även för att jag vet att han hade försökt kontakta mig och sagt diverse elaka saker eller bara, på ett hånfullt sätt, frågat om det var jag som skickat smset till honom :p

Spana också in:


hahahlurad:
Ja, jag tänkte på det också. Ville inte bli kontaktad av personen

Men tror du man kan göra så hur sent som helst? Jag skulle dock inte hota.
Anldningen till att jag inte gör är för att jag klarar av att låta bli men även för att jag vet att han hade försökt kontakta mig och sagt diverse elaka saker eller bara, på ett hånfullt sätt, frågat om det var jag som skickat smset till honom :p
Hehe. Hur lång tid har det gott sedan hen skrev elaka saker till dig då? I mitt fall har det gått 8-10 år.. Är det för lång tid? Ändå imtressant att se hur personen har utvecklats, eller om den har det.. Hen kanske är precis likadan nu, eller ännu värre.. :/:/

S3ON: Hur lång tid har det gott sedan hen skrev elaka saker till dig då?
Halvår men vi sågs i somras. Hela grejen handlar om att jag nu fått reda på grejer som tyder på att han ljugit en hel del för mig
Vill inte kontakta hnm, blir alltmer ointresserad men tror att det är viktigt så pressar mig sj till att vilja detFörvirrad antar dock att det är bäst för alla att knipa igen. Är han dum i huvudet kommer han nog ställa till det för sig rejält & förhoppningsvis lära sig av det då.


S3ON: I mitt fall har det gått 8-10 år.. Är det för lång tid? Ändå imtressant att se hur personen har utvecklats, eller om den har det.. Hen kanske är precis likadan nu, eller ännu värre.. :/:/
För ett par år sedan såg jag en kille på stan som hade slagit ned mig när jag var 7-8 år och kallat mig köttbulle (om jag minns rätt)
Hade verkligen lust att gå fram och säga ngt om det men det hade varit så himla random att jag hade skrattat sj

Om man kmr i kontakt med personen tkr jag man kan nämna det, typ konfrontera på ett "trevligt" sätt och visa att man hoppas den vet bättre nu. Har hänt mig och det kändes väldigt bra

Tkr du kan göra, om du kan komma undan med att vara anonym, håller med om att det är intressant

hahahlurad: Om man kmr i kontakt med personen tkr jag man kan nämna det, typ konfrontera på ett "trevligt" sätt och visa att man hoppas den vet bättre nu. Har hänt mig och det kändes väldigt bra
Tycker det känns löjligt och helt meningslöst att konfrontera irl bland vittnen o stuff, är säker på att hen kommer att förneka allting med 85% säkerhet lr ngt. 
 

 


S3ON: Tycker det känns löjligt och helt meningslöst att konfrontera irl bland vittnen o stuff, är säker på att hen kommer att förneka allting med 85% säkerhet lr ngt.
Aa, sant, många förtränger ju också
men en pers jag bad om ursäkt till, bad om ursäkt tbx & vi hade egentligen ingen relation.
men kanske var för jag också hade gjort ngt

hahahlurad: Ja, om jag ville
jag tar nästan alltid upp liknande i text. det tenderar att eskalera till bråk annars. om man vill visa varför någon beter sig som en mupp är det bäst att vänta tills de slutat muppa sig. känns dock inte lika konstruktivt att sedan ignorera personens respons, då hade man lika gärna kunnat ägna sig åt mobbning. men om du vill göra det just för din egen skull är det bättre att inse att det är dig själv du försöker kommunicera med och inte med den andre.

durga: bäst att vänta tills de slutat muppa sig.
Gjrde en gång och resultatet blev att jag väckte muppen/muppbeteendet till liv igen (kanske var rätt tidpunkt ej inne?)
men ja, förstår vad du menar 

durga: känns dock inte lika konstruktivt att sedan ignorera personens respons
durga: då hade man lika gärna kunnat ägna sig åt mobbning.
Tkr inte sjförsvar är mobbning. I vissa situationer tkr jag det är ok att ignorera. Syftet med ett sådant sms är inte att återuppta kontakten eller vänta in respons med förväntan


Kan tänka mig skaffa ett nytt nr, skriva det jag vill, skicka det och redan bryta sönder kontantkortet (såklart efter att jag överfört alla pengar till ett annat nr). men obs tänker ej skriva ngt sms.

Skiter i vad en mobbare har att säga mig
durga: men om du vill göra det just för din egen skull är det bättre att inse att det är dig själv du försöker kommunicera med och inte med den andre.
Nja, förstår hur du tänker... Att svaren finns inom en sj & att man kan smälta allt via egna tankar/känslor men om ngn t.ex. misshandlar mig och jag inte anmäler vill jag ändå påminna personen om att beteendet varit sjukt & att jag hoppas den inte gör detsamma igen, mot ngn annan.

Att jag känner att ngn idiot (alltså som betett sig idiotiskt) ändrat sig, det är liksom den största ursäkten jag kan få från ngn som skadat mig.
hahahlurad: Gjrde en gång och resultatet blev att jag väckte muppen/muppbeteendet till liv igen (kanske var rätt tidpunkt ej inne?)
ja, antingen det, eller så lyckades du inte omformulera eller långsamt lirka in problemet på sådant sätt att man undviker samma reflexmässiga reaktioner och känslor som uppstått i föregående situation. sen finns det förstås vissa människor som bara är helt hopplösa.

hahahlurad: Nja, förstår hur du tänker... Att svaren finns inom en sj & att man kan smälta allt via egna tankar/känslor men om ngn t.ex. misshandlar mig och jag inte anmäler vill jag ändå påminna personen om att beteendet varit sjukt & att jag hoppas den inte gör detsamma igen, mot ngn annan.
ja, det är självklart bra att försöka göra klart för någon som behandlar en illa att deras beteende inte är okej, men sättet man gör det på och mentalitetet hos den andra är avgörande för om det verkligen har effekten att "medvetandegöra" dem eller inte.

att vara tillgänglig för att möta respons är ett sätt att göra sitt budskap mer tydligt och inte bara lämna informationen i någon annans händer till att göra vad de vill med. det är redan omöjligt svårt att förändra människor som det är, men att dessutom inte vara ihärdig och tålmodig med att kunna förklara sitt synsätt när det behövs utan bara dumpa över sin frustration på någon annan löser liksom inte problemet. det kommer inte att trigga den andres medmänsklighet och göra den mer benägen att ta till sig det du har att säga om du beter dig barnsligt nog att enbart konstatera att denne "varit dum" och därefter gå därifrån.

durga: ja, det är självklart bra att försöka göra klart för någon som behandlar en illa att deras beteende inte är okej, men sättet man gör det på och mentalitetet hos den andra är avgörande för om det verkligen har effekten att "medvetandegöra" dem eller inte.
Jo, sant... 

durga: men att dessutom inte vara ihärdig och tålmodig med att kunna förklara sitt synsätt när det behövs utan bara dumpa över sin frustration på någon annan löser liksom inte problemet. det kommer inte att trigga den andres medmänsklighet och göra den mer benägen att ta till sig det du har att säga om du beter dig barnsligt nog att enbart konstatera att denne "varit dum" och därefter gå därifrån.
Jag tycker det verkar som att man vill ha kontakt om man fortsätter svara... Har till och med blivit ifrågasatt "om du hatar mig så mycket, vrf svarar du mig?"

Vissa går inte att diskutera med, de fattar helt enkelt inte

durga: mformulera eller långsamt lirka in problemet på sådant sätt att man undviker samma reflexmässiga reaktioner och känslor som uppstått i föregående situation.
Ja, det har fungerat  Tumme upp men svårt att lära en gammal hund sitta (lr vad säger man ?); beteendet upphör ej förrän de verkligen vill ändras.


Vill ej diskutera det här så mkt i detalj för bryr mig mkt mkt mindre än jag ger sken av. Vill bara komma fram till att det finns personer som omöjligt tar åt sig någon kritik som helst. Så fort de listar ut att du försöker kritisera dem eller läxa upp dem så slår de dig på käften och springer därifrån innan du hinner säga ngt.
Personen sa det t.o.m. själv - att de uppfostrats till att säga sitt och sedan springa därifrån innan den andra hunnit svara/kommentera.