Forumet - Neger vs. Negress

Neger vs. Negress

4344 0 69
Neger - en benämning på en man som är svart
Negress - en benämning på en kvinna som är svart

Vi har har två benämningar på en svart person här. Den ena manlig, den andra kvinnlig.
Det intressanta är att 'neger', i dagens samhälle ses som nedlåtande och använder man benämningen är man en barnätande rasist/nazist dirr.
'Negress' däremot, kan användas och används fullt legitimt och fritt från anklagelser om rasism.
Alltså, Negress = legitimt. Neger = RASSE!!!!
Det betyder alltså i stort sätt samma sak, den enda skillnaden är att det ena är en benämning av en man och det andra en benämning av en kvinna. Strange eh?

Spana också in:

Tickstart:

Negrhen?


Haha [y]

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dan_the_ironman:

Det ena har använts mer än det andra, konstigare än så är det inte. Ord som beskriver minoriteter/utsatta grupper är förbrukningsvaror.


Du kanske tänker på U.S.A nu. Eftersom du skriver ''utsatta grupper''. 'Nigger' är inte samma sak som 'neger', 'negro'.
Säger inget av det, tänker att folks trygghet att inte bli kallade något som använts och används som skällsord för etnicitet (vilket orden faktiskt är starkt kopplade till, sluta upp med att undvika att vissa ord är laddade på vissa sätt, för det är de) än att jag ska kunna slänga ur mig "neger" och "negress" för att kunna provocera och känna mig lite farlig. Lite som alla jävla SDare och dylikt pack ska få göra med yttrandefrihet som slagord men när "hen" används blir det en jävla debatt om att det är såååå fel. [bigsmile]

För övrigt, vem fan säger negress?
genus:

något som använts och används som skällsord för etnicitet (vilket orden faktiskt är starkt kopplade till


genus:

För övrigt, vem fan säger negress?


Negro är det ursprungliga ordet, när det kom till Sverige blev det, neger. Vilket betyder svart. Sluta blanda ihop 'nigger' och neger.

Eh, jävligt många. Och det ses som legitimt, därför denna tråd.
J_Hardy:

Jo min gode herre, det gör det. Sen beror det på vem du frågar. Men jo, det betyder svart, varken mer eller mindre.


Nej min okunnige undersåte, det gör det inte. Det betyder inte svart, det är en benämning på svarta människor. Niger(latin, svart)-negro(spanska/portugisiska, svart)-negro(engelska, svart människa)-nigger(engelska, svart människa)-Negro(engelska, svart människa)-neger(Svenska, svart människa).
J_Hardy:

Vilken fin undersökning. Det betyder svart (människa), och vad är din poäng med detta?


Att du inte borde lära ut om sådant du inte har en aning om och absolut inte rätta andra när du själv har fel.


OnT: Negress är lika förolämpande, bara inte lika välkänt. Denna tråden är helt onödig då den ursprungliga tesen inte stämmer.
J_Hardy:

Du kanske tänker på U.S.A nu. Eftersom du skriver ''utsatta grupper''. 'Nigger' är inte samma sak som 'neger', 'negro'.


Nej, men det har använts för att beskriva en utsatt grupp i svenskan, och därför är det utslitet, dessutom har det använts på ett förudmjukande sätt förr i tiden, det finns en anledning varför det finns "negerskämt".
J_Hardy:

Det intressanta är att 'neger', i dagens samhälle ses som nedlåtande och använder man benämningen är man en barnätande rasist/nazist dirr.


Jag är inte helt säker. Vet flera utlänningar (från en massa olika länder i Mellanösten och Afrika) som kallar svarta människor för negrer. Men en gång när jag kallade en utav dessa killar (som är Somalier) för neger blev han skitsur och skulle slåss å ha sig.

Ett par veckor senare sprang han runt och kallade andra svarta personen för negrer. Han brukar även ta illa upp om folk på filmer säger neger å skit.

Jag vet inte vad det är med just den här killen. Men i mina ögon är han störd. I mina ögon är han någon sorts skum rasist även en utav hans polare.

Dom andra är helt okej. Men just dom här två tar illa upp så fort någon vit person säger neger. Men inte när någon annan gör det.

För mig är ordet neger inget rasistiskt. Tar en Somalier (eller liknande) illa upp när jag kallar personen för neger så tycker jag inte heller att det är rasistiskt. Då är det bara kränkande.

Men om jag skulle använda ordet neger i en rasistisk mening för att kränka Somaliern så är det rasistiskt. Dock inte själva ordet utan hela meningen.