Forumet - Nekad till p-piller?

Nekad till p-piller?

1559 0 8
Linalingonbär:

En kompis sa till mig att om man säger att man vill ha p-piller pga mensvärk så nekar dom en? Är detta sant? Har detta hänt någon?


Dra till ungdomsmottagningen och säg att du ligger som ett djur men dessutom vill bli av med mensvärk så kanske de hjälper dig hitta något lämpligt.

Spana också in:

Måste bara säga att tidigare hade jag extrem mensvärk, brukade bara ligga och kräkas och kunde inte gå upprätt. Men nu har jag börjat med minipiller och slipper dendär plågsamma cykeln. Förra året hade jag bara mens en gång på hela året [cool]
Minipiller har oxå mindre biverkningar och ingen risk för blodpropp eftersom det inte innehåller östrogen. Låter som jag gör reklam nu, men ville bara säga, nu har jag äntligen hittat dem rätta.[party]
Gå till din ungdomsmottagning och prata med dem. Du behöver ju nödvändigtvis säga att du bra vill ha P-piller pga smärta.

Det är sant att P-piller kan göra att du får mindre smärta vid menstruation.
P-piller har ju också den biverkning att blodet blir lite tjockare, därför rekommenderas inte P-piller till tjejer som har haft blodproppar i familjen.

Men skulle du bli "godkänd" till att använda P-piller, så är det bättre att prova, än att ta massa smärtlindrande tabletter. Smärtlindrande/värktabletter som är lite starkare och mer effektiva mot värk, är inte alls bra för magen, man får lätt magsår eller magkatarr.