Forumet - neovletta biverkningar

neovletta biverkningar

4237 0 22
slutade med neovletta för ttre dagar sedan efter som ja mådde piss, ville ta livet av mig, kände mig helt tom och typ .. hatade min pojkvän ? [confused] nää men det va fett läskigt, känner fortfarande av det.
fick andra biverkningar som sömnproblem, känslig, aggressiv, åt knappt någonting, trodde ja va sjuk, ville att pappa skulle köra mig till sjukhuset för ja hade cancer i lungan ? [shake] hel skumt ... [crazy]

aja, är det någon annan som har haft sånna här grova biverkningar, och isf, hur lång tid tog det att bli av med dem ? har ni nått tips för att må lite bättre kanske ? [bigsmile]
tack i förhand ! [love]
Hur länge åt du dom?
Det kan ju ta upp till flera månader för kroppen att vänja sig vid p-piller.

mattissh1995:

trodde ja va sjuk


mattissh1995:

för ja hade cancer i lungan


Att du börjar inbilla dig att du har cancer i lungan är nog inte p-pillernas fel.....

mattissh1995:

tack i förhand


hahaha [love]

Spana också in:

mattissh1995:

åt dem i två månader


Två månader är för lite, de brukar alltid rekommenderar att man testar i tre månader, och sen byter om det inte fungerar bra.

Dock har jag hört att de flesta som ätit neovletta har haft problem med humöret. Jag fick inte ens äta neovletta för min barnmorska då jag är deprimerad för hon sa till mig att jag lär bara må sämre av dem.

Cerazette och p-stav är samma hormon, och det innehåller enbart gestagen, alltså mindre hormoner = ingen större skillnad på humöret. Men Cerazette måste man äta prick samma tid varje dag, annars kan man få mellanblödningar.
Jag hade p-stav innan och tyckte att det fungerade utmärkt, hade dessutom ingen mens på 2½ år!
Grief:

Cerazette och p-stav är samma hormon, och det innehåller enbart gestagen, alltså mindre hormoner = ingen större skillnad på humöret.


Det där är inte sant, det är gestagen/gulkroppshormoner som påverkar humöret.

"Östrogena biverkningar: Illamående, svullnad, ökad pigmentering och ökad flytning från underlivet.

Gestagena biverkningar: Ökad aptit, trötthet, nedstämdhet, minskad sexuell lust, fett hår, ansiktsfinnar och kramper i vadmuskulaturen."

http://www.fass.se/LIF/lakarbok/lakemedelhalsa_artikel.jsp?articleID=35629
Blivande_japan:

Det där är inte sant, det är gestagen/gulkroppshormoner som påverkar humöret.


Där ser man, hade helt för mig att det var så. Ber om ursäkt, tur du rättade mig då [smile]

Gestagen finns i vanliga p-piller också.
Men p-stav och cerazett innehåller i alla fall mindre än vanliga p-piller.
kände inte av så mkt fysiska biverkningar av neovletta förutom att brösten blev stora. Sen blev resten av jag stor också så slutade.

Började med yasmin istället men var tvungen att sluta efter en månads daglig migrän och vader som ärligt talat svällde upp 3-4 cm jämfört med normal storlek. Slutade pga rädlsa för döden
mattissh1995:

vad menar du med dum i huvudet ? :P


7KA HUMÖRSVÄNGNINGAR, 0% LUST TILL KNULL, LEDSEN FÖR ALLT (ATT T.EX. KOLLA PÅ DJURPROGRAM PÅ TVN VAR FÖR MYCKET LIKSOM)

JAG VAR TYP NORMAL INNAN, ELLER NÄ KÄNDE MIG GANSKA ONORMAL DÅ OCKSÅ FAST ÅT DET KÄNSLOKALLA HÅLLET HAHHAHA, OCH NU KÄNNER JAG MIG FÖRSTÖRD 4-EVER ÄVEN OM DET HAR BLIVIT 100000000 GÅNGER BÄTTRE SEDAN JAG SLUTADE


...FAST ALLT DETTA KANSKE INTE HELT BERODDE PÅ ENBART NEOVLETTA, UTAN I KOMBINATION MED 1 JOBBIG SAK SOM HÄNDE I MITT LIV
jag har precis börjat med det och har samma grejer! kan inte sova en hel natt, moody som fan (hatar också pojkvän fast inte egentligen men typ) har ont i huvudet och brösten HELA tiden. trodde inte det kunde vara bara neovletta så jag fick för mig att jag blivit gravid och hade extrem panikångest innan jag testat (negativt). det känns ändå tryggt att veta att det inte bara är jag som blivit galen.
jag tycker att det är sjukt att så många tjejer går med på att äta hormoner dagligen, när det ändå är så pass vanligt att man får någon dum biverkning. speciellt det här med att man kan bli deprimerad! det är liksom en KÄND bieffekt, och de fortsätter skriva ut den skiten, och tjejer fortsätter äta det. det är fan inte värt det alls!