Forumet - Nescafe eller brygkaffe?

Nescafe eller brygkaffe?

781 0 17

Spana också in:


silver judas: man ska inte koka vatten när man gör kaffe, det gär kaffe bittert, så om ni gör snabbkaffe så stäng av innan vattnet börjar bubbla.

man ska pressa/brygga kaffe, ej koka.
Det där är väl en sanning med modifikation. Sant är att man inte ska brygga på kokande vatten men det är helt ok att låta vattnet koka upp först och sedan låta vattnet svalna några grader (ca 92 - 96 grader) innan man startar bryggningen.

Vad jag syftade på i mitt inlägg ovan är att det faktiskt finns vissa som bara tar varmvattnet direkt ur kranen och häller ner snabbkaffet i vilket naturligtvis är totalt fel. Kaffe ska göras på kokande vatten (ca 92 - 96 grader) medans däremot vissa elbryggare bara kommer upp i 81 grader vilket är alldeles för låg temp.

Tre av åtta kaffebryggare klarar inte kraven

TEST (PDF)
att vara emot snabbkaffe är bara trams. snabbkaffe är mer effektivt och har potential att smaka precis lika bra. anledningen att snabbkaffe inte har så stort utbud och hög kvalitet är att kaffe-entusiaster fått för sig att det inte är "riktigt kaffe" och därför fortsätter köpa den underlägsna och förlegade formen bryggkaffe/bönor. men det är riktigt kaffe. det är frystorkat kaffe som man blöter och värmer igen. inte konstigare än att laga mat med torkad svamp. men nu har kaffe blivit nån helt orimligt hypad grej som ska vara så autentisk som möjligt.

jag misstänker att envisa bryggkaffe-vurmare är kommunister som experimenterar med kaffemarknaden i syfte att motbevisa den fria marknaden genom att avsiktligt vara irrationella konsumenter. sån buzzkill.

snabbkaffe for president. haters gonna hate.