Forumet - Netflix-filmer låsta till 480p?

Netflix-filmer låsta till 480p?

690 0 9
Det kanske bara är jag men när jag kollar på vilken film som helst på Netflix via min dator så vägrar Netflix att gå över 480p. Mitt internet har precis uppgraderats till ca 100mbps så 1080p går jättebra på t.ex YouTube men Netflix vill sig fan inte.

Det sjuka är att om jag kollar på samma film via TVn eller min telefon så blir det 1080 nästan direkt. Har ni också upplevt det här? Betalar för HD-paketet (inte 4k men 1080) men är så less på att man ska behöva byta till en annan enhet för att kolla film i HD. Serier funkar utan problem i HD på alla enheter men filmer vägrar gå över 480p på datorn.

jsvensson: Aldrig haft det problemet på min dator. Prövat i en annan webbläsare? 

Själv hade jag problem med att filmerna laggade men det löste sig genom att titta på en annan webbläsare så kanske löser ditt problem också :)

Jag använder mig av Netflix app som man kan hitta i Windows Store. Jag använder just appen för att då kan jag få 1080 istället för 720 på serier. Filmerna spelas i 480 oavsett om jag är i Chrome, Firefox, Edge eller i appen.
Knepigt läge men hände mig med om jag såg via Netflix appen på Ipad. Var tvungen att gå in i inställningar och manuellt ställa in 1080p som standard. Då laddade filmer istället jättesegt trots att upplösningen fungerade som den skulle. 

Prata med din internetleverantör, vet att Telia inte kan garantera att Wi-fi ska ha den hastighet/prestanda man betalar för. 

Spana också in:

Gör som nicknick säger, och om det inte funkar gör följande: Installera webbläsaren Opera. Opera, till skillnad från google chrome kan spela upp filmer i 1080p i själva webbläsaren, utan att behöva instellera några extensions eller någonting. Jag hade samma problem som du, serier funkade men inte filmer. Det här borde fixa det.

Kneg: Gör som nicknick säger, och om det inte funkar gör följande: Installera webbläsaren Opera. Opera, till skillnad från google chrome kan spela upp filmer i 1080p i själva webbläsaren, utan att behöva instellera några extensions eller någonting. Jag hade samma problem som du, serier funkade men inte filmer. Det här borde fixa det.
Provade det men det är samma skit i Opera. Filmen i fråga är The Dark Knight Rises och den kom ut 2012 och det står t.o.m. "HD" under namnet när man går in på den.