Forumet - Nezeril nässpray bieffekt?

Nezeril nässpray bieffekt?

3214 0 9
Hej,
tog för 1 timme sen lite Nezeril nässpray(inget märke, bara vanlig) och känner mig jävligt kass just nu. Tog 3 sprut i ena o 2 i den andra.
Känner mig:
spyfärdig
svimmfärdig
snurrig
orolig mage

Kan det vara nässprayen som har gjort detta?

Tacksam för svar!

Spana också in:

fajjah:

Kan det vara nässprayen som har gjort detta?


Kan vara mycket möjligt, om du kollar på fass eller bipacksedeln du fick med dig står alla dessa symtom med på bieffekter. Du tål den förmodligen inte. Om du vill veta så prova en gång till, så länge du inte får utslag och svullnad i halsen.
Uppfattar att dom problemen ur ett teoretiskt perspektiv borde kunna uppkomma av Nezeril då detta påverkar alfa-adrenerga receptorer som är mycket spridda i kroppen och har stor betydelse för blodtryck. Finns även i hjärnan i viss utsträckning. Tror dock att dom små doser du tagit är allt för små för att ge effekter ute i kroppen. Det finns ett läkemeel som heter Catapressan som har samma påverkansmekanism som används vid högt blodtryck. Denna medicin ges dock i betydligt högre doser trotts att den är ungefär lika potent (ger samma effekt/gram). Kan dock bero på detta kanske:
1. Allergi mot oximetazolin som är aktiva ämnet i Nezeril.
2. Psykosomatiskareaktioner, altså oro för biverkningar kan trigga igång biverkningar.

Vill varna för att överdisera som du gjort. Nezeril bar sk. reboundeffekter. Överdoserar man och använder för länge justerar koppen in sig så att den räknar med att oxymetazolin finns där och manblir nästan tvingad att fortsätta använda det för att ej få rinnande näsa.
Jag har blivit beroende av Nezeril en gång och det var inte så kul. Jag var täppt i näsan jättelänge, så jag skulle råda dig att inte använda Nezeril alls... Otrivin ger bättre effekt och dessutom har jag aldrig blivit beroende av det.
Annars tror jag inte att en nässpray kan ge såna känslor, tror mer på teorin om att det är effekter av den "riktiga" sjukdomen.