Forumet - ni med add/adhd kan ni dela med er utav era symptom?

ni med add/adhd kan ni dela med er utav era symptom?

1847 3 29

Spana också in:


Uncivilized:
vill alltid hålla på och röra på min han/fot
har koncentrations svårigheter, svårt att komma igång med krävande uppgifter och dåligt närminne. 
är väl dom symptomen jag kan komma ihåg för tillfället Glad
Det där med handen/foten har jag faktiskt också, min vän stör sig på det när vi kollar på film.Man kan väl gå till ungdomsmottagningar eller nåt för att göra ett "test"? 

Uncivilized: har funderat ett tag nu på om jag möjligen skulle kunna ha add eller något liknade.

 så undrade om ni andra på forumet med diagnosen kan dela med er lite av era symptom?

(kanske kommer jag senare beskriva lite av mina egna symptom, men vi får se om det behövs.)


Jag har ADD

Symtom: koncentrationssvårigheter, blir lätt uttråkad, tappar lätt bort nödvändiga saker, svårigheter med att kontrollera känslor, lätt för att agera snabbt utan att tänka sig för... 

För att få en utredning av diagnosen sa du kontakta Bup :)

Lite sent inlägg men delar med mej ändå:)... Blev kanske lite lång, svårt att va mer kortfattad än det här! :)

Två lite konkreta saker som händer på grund av att jag har ADD(notera att det är konstant varje ggn, alla gör vell detta men jag är extrem!!haha)

1. Att städa mitt rum!
På riktigt så brukar det ta några dagar innan jag har hunnit få ordning på rummet :P jag börjar nån stans, ska kanske lägga in ett papper i någon pärm eller ställa in en bok i bokhyllan. Då kommer jag på att nä jag ska nog sortera lite i den här pärmen, river ut hela pärmen och håller på ett tag med den. sen blir jag trött på att hålla på med pärmen då lämnar jag pärmen och alla pappen i en ny röra på golvet och ska börja organisera något annat istället.
tillslut är mitt rum nästan stökigare än vad det var när jag började. 
Slutresultatet brukar dock vara väldigt välgjort och allt ligger fint upplagt XD men det tar ett tag att avsluta ett sånt stort projekt som mitt rum. Som sagt tar det några dagar innan jag blir klar, om jag ens blir klar. mitt rum är nästan alltid stökigt ^^

2. Sitta vid datan!
Jag har alltid massor med flikar uppe. jag vet inte hur vanligt det är egentligen men jag får alltid höra att jag borde stänga ner lite flikar. Jag kan ha 30+ flikar(ibland många många fler) uppe samtidigt haha(Just nu har jag 14 flikar uppe och jag satte mej nyligen vid datan).

Grejen är att om jag gå in och söker på något hittar jag något nytt på vägen hela tiden.Om man tänker lite på hur ett träd ser ut så börjar jag vid stammen(en flik uppe) sedan hittar jag några andra saker jag vill kolla upp. Här börjar då de första grenarna växa(de första nya flikarna). Tillslut är jag på trädets topp med gren på gren på gren under mej. Ibland har jag flera webbläsare uppe med flikar sorterade för att det ska vara lättare att hålla kolla på allt jag håller på med XD 
Jag hinner hålla på med så mkt för att jag inte kan hålla mej på samma ämne för länge pga att jag byter fokus hela tiden! därmed hinner jag inte avsluta allt jag håller på med haha 

Sitter ofta uppe väldigt sent med datan, vi snackar fram till tidig morgon eller rent av hela natten och fått dygnat för att jag inte hunnit lägga mej. Folk undrar ofta vad jag gör på datan för att kunna sitta uppe så länge, antagligen för att jag ALLTID har något nytt att kolla upp. Det är lite som en ond cykel! 

Hoppas att det här var intressant/hjälpsamt för någon! :) 
jag har inte diagnosen men har problem med att göra saker samtidigt. gör lite av det ena och lite av det andra och glömmer bort något jätteviktigt som var viktigare än det som jag just gjorde. skulle säga att stanna uppe för sent och gå upp för sent också orsakar stora problem för mig då jag glömmer bort allt viktigt som jag måste göra och alla som jag måste kontakta konstant. fokus på fel saker.

är i regel ordningssam med min omgivning och tappar aldrig bort viktiga saker. det är mest glömskan.

lösning: fasta lägg- och väckningstider. listor, en enda kalender som allt skrivs i. plugga på biblioteket.