Forumet - Ni med långt hår

Ni med långt hår

2384 0 39

Dvs. ungefär dubbelt så lång ner från axlarna. Spelar roll.

Hur ofta tvättar/duschar ni håret? 

Det känns som att mitt hår blir fett och "smutsigt" väldigt snabbt och med tanke på att det ta så lång tid att platta/fixa håret efter en tvätt så vill jag göra det så sällan som möjligt.


anonymajag: Dvs. ungefär dubbelt så lång ner från axlarna. Spelar roll.

Hur ofta tvättar/duschar ni håret? 

Det känns som att mitt hår blir fett och "smutsigt" väldigt snabbt och med tanke på att det ta så lång tid att platta/fixa håret efter en tvätt så vill jag göra det så sällan som möjligt.

Får jag svara? Jag har inte långt längre, men har nyligen haft. Jag tvättade håret varje morgon, utan undantag. Låt bli att platta håret. Det sliter så mycket på håret. Inte nyttigt. Och inget att rekommendera, om det är fint hår man vill ha.

Spana också in:

har för mig att jag läst någonstans att ju oftare du tvättar håret desto fortare blir det fett igen för att håret lr hårbottnen vänjer sig vid tvättandet. Vet inte riktigt om det stämmer ,behöver inte tvätta mitt hår vareviga dag i alla fall men förmodar att det nog är väldigt olika från person till person.

Förut så tvättade jag håret varje morgon, men sen började jag med att tvätta det bara varannan dag. Det stämmer bra att håret blir snabbare fett om man tvättar det ofta, för i början när jag började med "varannan dag" metoden så var mitt hår riktigt fett .. men redan efter två veckor så började jag märka skillnad. Började sedan att tvätta det var tredje dag, och kunde sen gå två dagar med otvätatt hår utan att det såg fett ut!

Jag är ingen expert, men orsaken till detta är för att schampot då tar bort fettet (no shit) och då börjar håret att producera mera fett för att det är "fettlöst", och ju oftare man tvättar, desto mera fett kommer ditt hår att producera.

Och angående att platta håret... jag plattade håret nästan varje dag i ett par år, och det sliter verkligen på håret. Upplevde också att mitt hår var afrolikt och väldigt frissigt ifall jag inte plattade det, och vågade liksom inte gå utanför dörren med oplattat hår. Nu förtiden plattar jag håret väldigt sällan, och när jag gör det så använder jag värmeslydd i spray form som det bara är att spraya i före man fönar/plattar håret eller utsätter det för hetta, då ska det hålla bättre. Har försökt sköta om mitt hår så bra jag kan med balsam och inpackningar och värmeskydd, och har nu mindre friss. Dock är mitt hår inte helt perfekt, för det tog väldigt mycket skada då under den perioden som jag plattade det och tvättade det varje dag. Jag slutade platta håret just för att inte slita på det mera, för det såg förjävligt ut när det var riktigt slitet. Kändes hemskt de första veckorna, men till slut var jag van med att inte ha spikrakt hår, och det är faktiskt snyggt md lockar och vågor. (Jag hade inte lockar, utan hemskt vågigt hår om spretade hit och dit.) Men nu har jag inga problem alls med att gå runt med oplattat hår eftersom jag gör det helatiden. Håret tvättat jag ibland varannan dag, och ibland var tredje!

Vanligtvis tvättar jag håret varje dag. Jag vet att det inte är bra alls att göra det, men det har blivit en vana. Om jag någon gång hoppar över att tvätta håret en dag, så känns det som om jag inte tvättat det på en vecka typ. Jag brukar tvätta håret på kvällen, men hade nog egentligen tjänat på att tvätta det på morgonen eftersom mitt hår står åt alla håll och är svårt att få ordning på efter jag sovit.