Forumet - Ni som går någon Samhälls-linje och Ekonomi SE HIT!

Ni som går någon Samhälls-linje och Ekonomi SE HIT!

2748 0 28
Jag vet att det är jullov osv.. Men jag kan inte sluta tänka på gymnasielinje. Jag bara undrar några grejer.

Ni som går i någon Samhällslinje. Vad är själva "grundämnerna". Är det som i högstadiet där det är både matte, SO och NO liksom? Eller är det Mest SO?

Och ni som går på Ekonomilinjen. Är det mycket matte? Eller är det blandat med SO också. Liksom att man ska förstå samhällets ekonomi osv... För jag är inte så jättegrym på matte.

Tack för svar. Vill endast ha seriösa svar :)

Spana också in:

Men det är matte i alla andra linjer också ju! Och här får man lära sig mer matte? Eller om det är MER, haha.
har googlat as mycket men jag vill höra från levande människor liksom ;) lutar åt ekonomi eller något samhäll... svååårt... dom är väl rätt lika?? bara att ekonomi är det mer matte och att man lär sig om.. vad det nu är. pengar osv.. företag och sånt
madd3333:

bara att ekonomi är det mer matte och att man lär sig om.. vad det nu är. pengar osv.. företag och sånt


Kurserna som var speciella för oss var:
Företagsekonomi A och B
Rättskunskap
Affärsjuridik

jag läste även Internationell Ekonomi och Marknadsföring men det var nog individuella kurser tror jag. (och eftersom vi antagligen inte pratar om samma skola är det ju inte säkert att du kan läsa dom men aa)
nubbie:

Du kanske ska läsa på lite mer om programmen, gå på öppna hus och sådär .


ehe... joo.. jag har läst mycket [crazy] Både samhäll och ekonomi är väl rätt breda? Fast någon sa att på ekonomi jobbar man mer för sig själv eller ja.. och samhäll så är man alltid anställd. Fast det har inget med detta att göra. Öppethus är skit sent. Typ i slutet av januari! Och jag måste ha valt innan februari [chocked] hallåå.. [cry]
madd3333:

ehe... joo.. jag har läst mycket


Verkar som att du inte har så bra koll dock [blush].

De flesta jag känner som har gått sam säger iaf att det är en rätt flummig linje.

madd3333:

måste ha valt innan februari


Förvisso men sen kommer ju omvalet i typ... Maj eller när det nu är, då kan du ändra dig helt och hållet i princip så det första valet är inte så himla superviktigt [wink].
nubbie:

De flesta jag känner som har gått sam säger iaf att det är en rätt flummig linje.


Ja det var det jag var lite "rädd" för. Är säkert jätte fördomsfull men jag vill inte hamna i en flummig klass. Jag vill ha det seriöst där alla är intresserade av skolan haha herregud, låter nördigt. Men du förstår......... Men självklart kan jag hamna i en flummig klass på ekonomi också?! Har för mig att det är mest killar som går där? hahaha [wink]nubbie:

Verkar som att du inte har så bra koll dock .


haha, stämmer nog. Därför som jag frågar så mycket.. xD
madd3333:

Men självklart kan jag hamna i en flummig klass på ekonomi också?!


Självklart, men jag har fått uppfattningen av att de som väljer sam inte riktigt har koll på vad de vill göra och därför kan det bli lite oseriöst.

madd3333:

Har för mig att det är mest killar som går där


Haha, det är dock fler och fler tjejer som väljer ekonomi, i min klass är vi lika många killar som tjejer.
madd3333:

Både samhäll och ekonomi är väl rätt breda?


Båda är högskoleförberedande och ger dig behörighet till exakts(?) samma saker. Matten kommer definitivt inte skilja sig och kommer inte vara specielt svårt. Man läser väl matte b (vad det nu motsvarar nuförtiden) men måste läsa matte c som valbar kurs då det behövs för ekonomi på universitetet.

Oavsett vad du väljer kommer du inte ha någon fördel/nackdel i arbetslivet. Så välj ekonomi om du tycker det låter intressant och få ett litet smakprov på vad det innebär för att se om det är något för dig