Forumet - Ni som gick/går samhäll..

Ni som gick/går samhäll..

858 0 56

Spana också in:

m3lon:

Men tyckte ni det var roligare när ni fick byta klass och nya klasskamreter, ny skola osv?


gymnasiet är roligare för att man har mer utrymme att påverka. på samhäll är det förhållandevis lite matte och natur, vilket passade mig väldigt bra.

klassen kan jag inte svara på, det beror ju helt på folket som hamnar i den. i mitt fall blev det superbra. gymnasiet var den bästa perioden i mitt liv, typ.
m3lon:

Menar att många brukar säga att samhäll är en fortsättning på grundskolan, att man gör typ samma saker osv?


Jo, ja, det gör du ju på både samhäll och natur? Du studerar samma områden som på gymnasiet + några till på högre nivå. Menar du till skillnad från en yrkesförberedande linje?
m3lon:

Ja. (Du röstade på detta alternativ)


Många kurser påminner rätt mycket om högstadieämnena, och lektionerna ser ju rätt likadana ut. Men jag tror att det gäller för de flesta program. Under gymnasiet har man ju dessutom betydligt större möjlighet att påverka sin skolgång, då man får välja många kurser själv - många som inte har någon motsvarighet bland högstadieämnena.

m3lon:

Men tyckte ni det var roligare när ni fick byta klass och nya klasskamreter, ny skola osv?


Det var skönt med ombyte, ja. Detta trots att min klass inte är särskilt fantastisk. Men man lär känna många nya människor både i och med att man får en ny klass men också på grund av att man läser många kurser tillsammans med människor som inte går i samma klass som en.