Forumet - Ni som har fått Periactin (Cyproheptadine) se hit!

Ni som har fått Periactin (Cyproheptadine) se hit!

5211 0 19
Hej, jag vill så gärna att min läkare ska skriva ut Periactin (cyproheptadine) till mig. Har hört att det är aptits ökande... Snälla ni som har fått det kan ni säga vad ni sa till er läkare för att få det?

Vad sa ni att ni hade för symptomer?

Vad hade ni för vikt å längd när ni fick det? (Om ni fick det för ni var smala)

Har nån fått det för nått annat än att öka vikt?

Funkar det? [smile]

Tack! [smile]

Spana också in:

ClickClick:

Jag är spinkig vill gå upp i vikt... Har hört att folk med ätstörningar får det...


Jag tror att ätstörningspatienter får främst som sömnmedicin samt för att lindra biverkningarna av andra antideppressiva mediciner.

Jag tror att det kommer att göra mer skada än nytta, ätstörningspatienter får absolut inte medicinen för att öka i vikt.
Eh... Tror ni att det är aptiten det brister på? Vill ni inte äta för att ni helt enkelt inte har aptit? Eller är det inte för att man är livrädd för maten, och kcal i den, att gå upp vikt, att svika den där rösten som säger att man inte får lov att äta?

Jag fick en medicin (en neuroleptika, knappast använd för aptiten precis), men den brukar ha biverkningen att folk går upp i vikt av den. (Som ej har matproblem) Tror att den både ökar aptiten och gör att man samlar på sig vatten/annat.

Tror ni att den påverkade mig det minsta i aptitväg?? I viktökning?? Nope!
OK, jag gick ju upp i vikt snart efter det, men det var ju pga tvångsåtgärder på sjukhuset, inte APTITEN.
Om det är så enkelt att man börjar äta igen när man får tillbaka aptiten, då har man inte ngn ätstörning, utan snarare en depression som sänker matlusten. Det är skilda saker!

JAg vill inte låta aggresiv, men det ville bara klargöra detta...
Fjärilen:

Tror ni att den påverkade mig det minsta i aptitväg?? I viktökning?? Nope!


Sammanträffande. Jag fick också neuroleptika, stora monstret Zyprexa av alla mediciner, den som 90% går upp extremt av (15-60 kg).... Jag har tagit den konstant i över ett och ett halvt år, visserligen i ganska låg dos men jag har inte gått upp ett gram. Sluta lusläsa FASS gott folk, de riktiga svaren finns inte där.
ClickClick: de mediciner man går upp av är receptbelagda. Och jag tror inte att du vill ha Zyprexa...
Mårran:

ClickClick: de mediciner man går upp av är receptbelagda. Och jag tror inte att du vill ha Zyprexa...


Jag upplevde faktiskt att jag hade svårt med hungern när jag gick på zyprexa. Jag åt långt utöver mitt energibehov och gick (visserligen medvetet) upp till en vikt högre än den jag har idag.
I fass står det även om viktuppgång till följd av blodfettsrubbningar, om jag inte minns fel. Det tror jag inte riktigt är/var någon sonnolik risk för alls men facto är att den sägs och verkar kunna ge aptitrubbningar. [tard]
Man ska definitivt INTE ta neuroleptika av en så i sammanhanget knäpp anledning som att man skulle vilja gå upp några kilon. Aldrig.
Neuroleptika är schizofrenimediciner som påverkar nervsystemet mycket kraftigt. Man ska bara ta dem om man har svårare psykisk sjukdom. Ville bara säga det.
OK tack för all hjälp! :) Ska förklara varför jag la denna tråd i ätstörningsformumet är för jag antog att folk med ätstörningar kanske hade fått medicin eller liknande...

Hur som helst hamnade jag på sjukhus häromveckan på grund av att jag hade mindre än hälften så lite blod som en vanlig människa ska ha. Jag fick massa blodtransfussioner osv. Å dom trodde det hela berodde på dåligt mat intag. Jag försöker äta så gott det går men har ingen aptit å jag vill inte vara spinkig.

Jag ska till dietist nästa vecka så joppas dom ger mig nått [bigsmile] Återkommer då om jag får nått hehe [badgrin]