Aviseringar
Rensa alla

Ni som ropar efter bevis på Gud...man kan inte känna Gud genom fysiken!


Ämnesstartare

.
GUD ÄR ANDLIG, FYSIKEN ÄR MATERIELL...

GUD BEVISAS med ANDLIGA METODER...

Vår materiella vetenskap kan ALDRIG användas för att BEVISA om Gud finns eller inte. Det är lika OLOGISKT som att säga att man kan räkna ut med hjälp av multiplikationstabellen att man ska bli kär i en speciell person.

Filosofer och forskare har emellertid konstruerat och BEGRÄNSAT VETENSKAPEN till att endast gälla MATERIELLA objekt, dvs det som vi på något sätt kan se och ta på. Och om det då finns något mer – som en ande eller en Gud – så kan vi inte med hjälp av vår materiella vetenskap upptäcka denna andliga verklighet.

Oerhört många personer gör då här ett grundläggande fel. Bara för att vi definierat bort det andliga från vetenskapen, betyder det inte att det andliga inte finns!!!

Gud ingår inte i vetenskapens kompetensområde, som endast sysslar med den materiella delen av verkligheten!

Många menar att vi aldrig får dra in någon Gud i verkligheten, därför att vi då blir ”ovetenskapliga”. Speciellt ateister, och de som börjat tänka ateistiskt, vill aldrig dra in Gud och de säger sig då vara mer vetenskapliga.

Det sistnämnda är lika ologiskt som att säga att man är mer vetenskaplig om man räknat ut med matematik att man ska bli kär i någon viss person. Man gör sig skyldig till samma TANKEFEL båda gångerna. Vetenskap handlar alltså inte om huruvida andliga ting finns eller inte, även om många vill pressa in hela verkligheten i sitt inomvetenskapliga, icke-andliga tänkande.

Det finns således inget inom filosofin eller inom vanlig, normal vetenskap som på något sätt utesluter Gud. Däremot finns det många tankar som människor funderat ut som används för att försöka “tänka bort Gud” från verkligheten. Dessa tankar kallar man felaktigt nog för ”vetenskap”...

Helt emot allt vad LOGIK heter!

[y]

GUD ÄR ANDLIG och BEVISAS med ANDLIGA METODER!

Gud står de facto utanför vetenskapens kompetensområde, beroende på att Gud är andlig och evig och inte är bunden av tid och materia som vi är. Han har skapat en värld som är tillgänglig för den vetenskapliga metoden, men själv är Han bortom den, transcendentalt belägen. Detta är ingen svaghet för skapelsetron, men väl en begränsning för vetenskapen.

Gud kan man inte känna genom materiell vetenskap.

Vetenskapen arbetar med att samla in data genom observationer och experiment, och utifrån dessa dra logiska slutsatser och bygga modeller. Gud kan inte fångas in av vare sig mikroskop eller teleskop, eftersom dessa materiella instrument bara klarar av att detektera det rent materiella. Gud är ju som bekant alltigenom andlig, av andlig transcendental energi, och därför är materiella instrument värdelösa i jakten på att detektera Gud!

Guds existens finns att finna i den andliga dimensionen, vilket innebär att ateistens patetiska försök att finna Honom med fysiska hjälpmedel för alltid är dömda att misslyckas...

Vetenskapen är en metod, formulerad av människan, för att studera den fysiska verkligheten så objektivt som det bara är möjligt. Det finns ingenting som säger (mer än möjligen människans högmod) att det inte kan finnas något utanför den fysiska verkligheten. Om den absoluta sanningen är att skapelseprocessen helt eller delvis drivits av utomvärldsliga orsaker, är detta sant oberoende av om vetenskapen kan studera detta eller ej. Den yttersta verkligheten låter sig nämligen inte begränsas av mänskliga filosofier eller metoder.

Den alltigenom barmhärtiga Herren finns i allas hjärtan. Att se eller uppleva Honom där är dock endast möjligt när ens hjärta är fullständigt renat, hjärttvättat.

I den här förgängliga materiella världen är allting relativt, men när man erhåller och når insikt i absolut kunskap, hur ande fungerar, så kommer man lätt börja fatta vad andlighet är för något och få bevis och uppenbarelser för sig själv, inifrån från Herren som finns i ens hjärta och utifrån från heliga personer och heliga uppenbarelseskrifter!

Men för det krävs ett ödmjukt och uppriktigt sinnelag, först då uppenbaras bevisen för en, som alltså inte kan erhållas med hjälp av måttband eller kikare...

[y]

SKILLNADEN mellan ANDLIGA och FYSISKA bevis:

En andlig vetenskap måste naturligtvis kunna underbyggas med hjälp av bevis, men dessa kan inte vara av samma slag som de bevis, som den fysiska vetenskapen använder sig av. Det som för de fysiska sinnena är osynligt, går givetvis inte att bevisa genom mått- och viktdata, men detta betyder absolut inte, att det inte existerar en värld utanför de fysiska sinnenas räckvidd. Det verkliga problemet är inte avsaknaden av bevis i den andliga vetenskapen utan människornas vitt skilda förutsättningar för att kunna förstå dessa bevis.

En människa som inte har utvecklat sin andlighet är blind för den andliga verkligheten, som är själva grunden för denna temporära materiella "verklighet". En andlig analfabet klarar inte av att läsa av de andliga sambanden som allt materiellt har och tror helt enkelt pga sin andliga ignorans att det inte finns något utöver det materiella...

Man kan aldrig bevisa eller övertyga en ateist någonting om Gud eller det andliga, eftersom han är andligt blind...ungefär som att försöka bevisa färger för en blind!

[y]

TILL DISKUSSION:

Ni som är ATEISTER, hur kommer det sig att ni UTESLUTER den andliga delen av verkligheten...?

Varför tror ni att den materiella världen är alltiallo, och varför tror ni att Gud är bunden av tid och materia?

Faktum är ju, att den materiella världen i grunden är en illusion...en skuggvärld, en drömvärld, en förvrängd spegelbild av den eviga andliga världen, som är den verkliga bestående verkligheten...

[y]


   
Citera

En Ad Hoc teori som svar på en annan ad hoc teori...


   
SvaraCitera

Dödsguden:

GUD BEVISAS med ANDLIGA METODER...

Med andra ord inte alls.


   
SvaraCitera
smisk

Öh, Gud finns inte.


   
SvaraCitera

Suck...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

LillMonstret:

Med andra ord inte alls.

Som sagt, med andliga metoder...motsatsen till materiella metoder... [y]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

smisk:

Öh, Gud finns inte.

Skulle du kunna lägga fram med lite bevis för din förnuftsvidriga tro, tack! [no-no]

Tänkt på att verkan (universum) överhuvudtaget inte skulle kunna finnas utan dess orsak (Skaparen)... [cool]


   
SvaraCitera

Ett ord: cirkelargument. Du kan inte argumentera logiskt, Dödsguden.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hovnarren:

cirkelargument

Hurså?


   
SvaraCitera

Dödsguden:

GUD ÄR ANDLIG, FYSIKEN ÄR MATERIELL...

Det du vill säga är alltså att gud inte finns?[y]


   
SvaraCitera

Dödsguden:

Tänkt på att verkan (universum) överhuvudtaget inte skulle kunna finnas utan dess orsak (Skaparen)... [cool]

Vem har skapat skaparen? gud själv? inte logiskt[smile]


   
SvaraCitera

Dödsguden:

Tänkt på att verkan (universum) överhuvudtaget inte skulle kunna finnas utan dess orsak (Skaparen)... [cool]

Är det Kristendomens Gud du talar om?


   
SvaraCitera

Bacarah:

Är det Kristendomens Gud du talar om?

Nä, han tror på typ hinduism skit och att alla gudar finns och blahablaha, mata inte trollet osv


   
SvaraCitera

Dödsguden, jag skulle rekommendera dig en bok i vetenskaplig metodik. Jag tror du skulle kunna lära dig att argumentera mycket bättre om du behärskade sådan [y].


   
SvaraCitera

NoFeelings:

Vem har skapat skaparen? gud själv?

Som lösning på detta brukar det väl sägas att Gud alltid har funnits och behöver således inte skapas av någonVad var den första orsaken till allt som existerar? Måste inte den första orsaken alltid ha existerat? . Eller tycker ni att universum alltid har existerat eller skapat sig själv? Om ni inte har problem med att universum alltid skulle ha existerat så är det väl inte så svårt att ta till sig att Gud alltid har existerat?


   
SvaraCitera