Aviseringar
Rensa alla

Ni som ropar efter bevis på Gud...man kan inte känna Gud genom fysiken!


leafar

Dödsguden:

Ni som är ATEISTER, hur kommer det sig att ni UTESLUTER den andliga delen av verkligheten...?

Av den enkla anledningen att det inte finns någon andlig del av verkligeheten...

Dödsguden:

Varför tror ni att den materiella världen är alltiallo

Ingenting tyder på något annat...

Dödsguden:

och varför tror ni att Gud är bunden av tid och materia?

En ateist tror inte att Gud är alls...


   
SvaraCitera

Dödsguden:

betyder det inte att det andliga inte finns!!!

Å din kristna dumma åsikt är att bara för att det inte går att bevisa/motbevisa så ska man tro på det.... eller ännu bätttre tillbe det, bygga byggnader åt det,dyrka det å grunda hela sin världsyn åt nått som kanske kan finnas. Väx upp, öppna ögonen fixa vad som gick snett i din uppväxt som fick dig att tro på världens löjligaste å mest uppenbara bluff.


   
SvaraCitera

smisk:

Öh, Gud finns inte.

Realismen och tron på Gud

Aposteln Paulus utvecklade en kraftfull bevisföring som har fått många realister att tro på Gud. Han sade: ”[Guds] osynliga egenskaper ses nämligen tydligt alltifrån världens skapelse, eftersom de uppfattas genom de ting som är gjorda, ja, hans eviga makt och gudomlighet.” (Romarna 1:20) Paulus kunde se skönheten i skapelsen, livets underbara variation och den vördnadsbjudande stjärnhimlen, och han kunde i detta urskilja några av egenskaperna hos den som skapat det. Den moderna vetenskapen hjälper oss att se hur sinnrikt utformad naturen är och vilken kraft och vishet som var nödvändig för att skapa den. På sätt och vis ger därför naturens värld i dag ett ännu kraftfullare vittnesbörd om Guds existens.

Det är sant att det finns somliga som förkastar den här bevisföringen. Men vilken alternativ förklaring har de till den ordning som råder i naturens värld? Beträffande proteinmolekyler, som utgör endast en liten del av ordningen i naturen, skrev den vetenskaplige författaren Rutherford
Platt följande: ”Sannolikheten för att kol-, syre-, kväve- och väteatomer, såväl som fosfor och en kombination av metalliska grundämnen, skulle förenas i rätta proportioner och under rätta förhållanden kan liknas vid sannolikheten för att en bunt spelkort som kastades upp i luften skulle falla ner på bordet ordnade i rätt följd och efter färg — något som helt enkelt är omöjligt, även om korten kastades omkring i luften varje sekund utan uppehåll historien igenom.”

Författaren framhåller fortsättningsvis att han likväl tror att proteiner kom till ungefär på det sättet — genom slumpen.

Men helt visst skulle en realist, som på ett bord finner spelkort harmoniskt ordnade i rätt följd och efter färg, dra slutsatsen att någon omsorgsfullt placerat ut dem där.
Är det orealistiskt att dra samma slutsats när man iakttar den vackra harmonin i naturen?

Trots bevisen känner sig utan tvivel sådana intellektuella som Rutherford Platt tvingade att godta en naturalistisk, eller gudsfrämmande, förklaring till alltings uppkomst, eftersom detta sätt att resonera är det allmänt accepterade i våra dagar.
Till och med vetenskapsmän som tror på Gud har svårt att i sina vetenskapliga skrifter erkänna honom som naturens direkta orsak. Detta är intellektuellt mode.
Men är det realistiskt att låta vår syn på saker och ting dikteras av intellektuella modenycker?
Modet växlar.
Tron på Guds tillvaro är en alltför allvarlig angelägenhet för att avgöras av sådant som modenycker.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dödsguden:

Gud ingår inte i vetenskapens kompetensområde

Eeee ... Jo.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 2 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dödsguden:

GUD ÄR ANDLIG och BEVISAS med ANDLIGA METODER

1 Korinthierna 2:14
”Men en själisk människa tar inte emot det som kommer från Guds ande. Ty det är dårskap för henne, och hon kan inte fatta det, eftersom det skall bedömas på ett andligt sätt.”

Johannes 3:16
"Ty Gud älskade världen så mycket att han gav sin enfödde son, för att var och en som utövar tro på honom inte må bli tillintetgjord utan att ha evigt liv."

Heb 11:6
”Men utan tro att det omöjligt att behaga honom, ty den som närmar sig Gud måste tro att han är till och att han belönar den som uppriktigt söker honom.”

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 3 - - - - - - - - - - - - - - - - -

LillMonstret:

Med andra ord inte alls.

Romarna 1:20
"Hans osynliga egenskaper ses nämligen tydligt alltifrån världens skapelse, eftersom de uppfattas genom de ting som är gjorda, ja, hans eviga makt ochGudomlighet, så de är oursäktliga."

Psalm 104:24
"Hur många är inte dina verk, O [JHVH] Gud! Med vishet har du gjort dem alla.
Jorden är full av vad du har frambringat."

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 4 - - - - - - - - - - - - - - - - -

smisk:

Öh, Gud finns inte.

Bevisa det?

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 5 - - - - - - - - - - - - - - - - -

NoFeelings:

Vem har skapat skaparen? gud själv? inte logiskt

VEM SKAPADE GUD?

Enligt de linjära religionerna så skapade Gud människan och jorden. Men hur och av vem skapades gud?

Ren, enkel logik säger oss att den Gud som enligt bibeln skapade detta fysiska universum av nödvändighet måste ha stått "utanför" det.
I annat fall skulle han nämligen ha skapat sig själv, vilket givetvis är en omöjlighet.
Ingenting fysiskt som inte existerar kan av egen kraft - som följaktligen inte heller existerar - ge upphov till sin egen existens.
I och med att Gud inte är - inte kan vara - en del av det fysiska universum är han inte heller bunden av detta fysiska universums orsakslagar, tidens begränsningar och den nedbrytningsprocess som all fysisk materia och energi är utsatt för.

Gud befinner sig helt enkelt i en dimension som till skillnad från materian inte är begränsad av tid och rum - en dimension där det följaktligen varken finns början eller slut, födelse eller död, uppkomst eller undergång. Bibeln kallar denna existensform som ligger utanför det fysiska, materiella kosmos - denna ickefysiska, parallella dimension - för "andlig". Och det betyder att...

"Gud är ande" (Joh 4:24)
Följaktligen behöver Gud - till skillnad från materian - inte ha haft någon början. Han behöver inte ha "kommit någonstans ifrån". Han behöver inte ha "blivit till". Han behöver ingen skapare. Gud har helt enkelt alltid funnits.

När vi använder ord som "alltid", "utan slut", "evighet" och "oändligt", använder vi ord som våra begränsade hjärnor egentligen inte kan fatta.

Allt det här kan vara svårt att förstå - och kanske kan ingen av oss förstå det tillfullo - men det är värt att minnas att för 200 år sedan skulle ingen ha förstått en beskrivning av ett datachip, en TV, en CD-spelare eller ens en bil. Men att vi inte då förstod vad en TV var hindrar ju inte att den existerar i dag och att de principer (eller kalla det fysiska lagar, naturlagar) som möjliggör TV-sändningar - faktiskt - alltid har existerat.

Det faktum att vi inte förstår en sak, betyder med andra ord inte att detta inte kan vara ett faktum. Det är inte våra kunskaper och vår förståelse som styr verkligheten.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 6 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Har Gud någon början.

Ps. 90:2: "Innan själva bergen föddes eller du såsom med födslosmärtor började frambringa jorden och det fruktbara landet, ja från obestämd tid till obestämd tid är du Gud."
Är den tanken rimlig? Våra sinnen kan inte helt förstå den. Men det utgör inget fullgott skäl till att förkasta den. Begrunda följande exempel:

1) Tiden. Ingen kan peka på ett visst ögonblick som tidens början. Och det är ett faktum att tiden inte tar slut, även om vårt liv gör det.
Vi förkastar inte tidsbegreppet bara därför att det finns vissa sidor hos det som vi inte helt förstår.

Vi reglerar i stället vårt liv efter det.
2) Rymden. Astronomerna finner inte någon början och inte heller något slut på rymden.
Ju längre ut i universum de tränger, desto mer finner de där. De förkastar inte de bevis de finner; många talar om rymden som oändlig.
Samma princip gäller i fråga om Guds existens.


   
SvaraCitera

Jag har varit tillsammans med gud. [badgrin]


   
SvaraCitera

Erik112:

Psalm 104:24
"Hur många är inte dina verk, O [JHVH] Gud! Med vishet har du gjort dem alla.
Jorden är full av vad du har frambringat."

Så du försöker förklara andlighet med ett citat från en fantasy bok?


   
SvaraCitera

LillMonstret:

Så du försöker förklara andlighet med ett citat från en fantasy bok?

Vilken är don förklaring ???


   
SvaraCitera

Dödsguden:

med andliga metoder...motsatsen till materiella metoder...

Eller en förklaring för hur, för den som inte vill eller kan läsa fakta


   
SvaraCitera

JrL414_3:

Dödsguden: med andliga metoder...motsatsen till materiella metoder...

Eller en förklaring för hur, för den som inte vill eller kan läsa fakta

Djävulen utnyttjar människans medfödda behov

Djävulen har iakttagit människan alltsedan hennes skapelse. Han känner till människans natur – hennes behov, intressen och begär. Han är väl medveten om att människan skapades med ett andligt behov, något som han skickligt har utnyttjat. Hur då? Genom att mata människor med religiösa lögner. (Johannes 8:44) Det finns många motsägelsefulla och förvirrande läror om Gud. Men läror som motsäger varandra kan inte alla vara sanna. Vem annan än Satan skulle vara intresserad av att tänka ut och sprida sådant för att vilseleda människor? Bibeln talar faktiskt om honom som ”denna tingens ordnings gud” som har förblindat människors sinnen. (2 Korinthierna 4:4)

Guds sanning skyddar mot religiösa bedrägerier. Bibeln liknar Guds ords sanning vid det bälte som en soldat i forna tider hade för att skydda sina höfter. (Efesierna 6:14) Om du inhämtar kunskap i Guds ord, Bibeln, och låter dess budskap vara nära dig, som om du hade bundit om dig med det, kommer det att skydda dig från att bli vilseledd av religiösa lögner och villfarelser.

Människans önskan att tillbe har fått henne att vilja utforska det okända. Detta har utsatt henne för en annan av Satans bedrägliga knep. Han har utnyttjat hennes nyfikenhet på det som är främmande och mystiskt och använt spiritism för att få många under sin kontroll. Precis som en jägare använder ett bete för att locka till sig sitt byte, använder Satan sådant som spådom, astrologi, hypnos, trolldom och magi för att locka och snärja människor jorden runt. (3 Moseboken 19:31; Psalm 119:110)

Hur kan du skydda dig mot att bli snärjd av spiritism? I 5 Moseboken 18:10–12 läser vi: ”Det får inte hos dig finnas någon som låter sin son eller sin dotter gå genom eld, någon som ägnar sig åt spådom, någon som utövar magi eller någon som ser efter omen eller någon trollkarl, eller någon som binder andra med en trollformel eller någon som rådfrågar ett spiritistiskt medium eller en som är spåkunnig eller någon som söker vägledning hos de döda. Ty var och en som gör sådant är avskyvärd för Jehova, och på grund av dessa avskyvärdheter driver Jehova, din Gud, undan dem för dig.”

Bibelns råd är tydligt: Ha ingenting att göra med spiritism. Men hur är det då om du har tagit del i någon form av spiritism och du nu önskar sluta upp med det? Då kan du göra som de gjorde som hade tagit emot ”Jehovas ord” och blivit kristna i staden Efesos under det första århundradet. Bibeln säger: ”Åtskilliga av dem som hade sysslat med magiska konster samlade ihop sina böcker och brände dem offentligt.” De tvekade inte att göra detta trots att dessa böcker var mycket dyrbara, de var värda 50 000 silverstycken. (Apostlagärningarna 19:19, 20)


   
SvaraCitera

Erik112:

Vilken är don förklaring ???

Förklaring för vad?

Varför jag inte tror på något som inte bevisas genom en bok utan på vad som bevisas med materiella bevis eller? [rolleyes]


   
SvaraCitera

LillMonstret:

en bok utan på vad som bevisas med materiella bevis eller?

Jasså du har inte studerat bibeln, för då hade du inte skrivet så.


   
SvaraCitera

Erik112:

Jasså du har inte studerat bibeln, för då hade du inte skrivet så.

Står det något i bibeln som bevisar på guds existens? [rolleyes] om man bortser från antagelser som någon som blivit hög på att slicka grodor kastat ur sig å sagt att det var en uppenbarelse när det egentligen var en hallucination?


   
SvaraCitera
Papper

LillMonstret:

Med andra ord inte alls.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

aristoteles:

Det du vill säga är alltså att gud inte finns?

Det jag vill säga är att Guds kropp till 100% består av den medvetna levande andliga energin, som är evigt bestående!

Våra kroppar är temporära eftersom de är materiella, men vi kan också återfå våra eviga andliga kroppar, om vi tar oss tillbaka till den eviga andliga världen! [y]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

NoFeelings:

Vem har skapat skaparen? gud själv? inte logiskt[smile]

Att fråga vem som skapade Skaparen.är lika dumt som att fråga vem som vann över Vinnaren... [shake]

Vare sig du, jag eller Gud har någon början, någon tidpunkt då vi börjat finnas!

Varför?

Just det, eftersom vi alla är eviga, dvs evighetsvarelser!

Finns ingen början eller slut på det som är evigt, det som tillhör den andliga dimensionen...

Tänk dig en cirkel...den har inte heller någon början eller slut.

För övrigt är det lika dumt att fråga vem som skapade Skaparen, som att fråga vem som vann över Vinnaren...för ingen kan ju ha varit före den som var först!

Eller hur? [y]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Bacarah:

Är det Kristendomens Gud du talar om?

Gud är vare sig kristen, muslim eller hindu!

Gud är oberoende av alla religionsbildningar och Han är EN, men Han har många Namn, precis som Solen har många namn, beroende på land man lever i... [y]


   
SvaraCitera