Forumet - Ni som ska rösta på Folkpartiet!

Ni som ska rösta på Folkpartiet!

4049 0 65
Varför ska ni rösta på dem?

Jag ska rösta på Folkpartiet för att jag som humanist tror på människan samt ser på mänskliga rättigheter som viktigare än fackliga-rättigheter eller metborgar-rättigheter för den delen med. För att Folkpartiet står upp för vad de tror på! Som exempel att olovlig kopiering är problematiskt och inte bara följa strömmen. Minns när jag gick i gymnasiet då var alla partier av vikt där, folkpartiet var enda partiet vars representant sa att man inte ville legalisera pirat-kopiering rakt av, utan att ha en hållbar lösning som funkade för alla parter. Jag höll inte med henne då, men från den stunden så visste jag att folkpartiet är det parti man kan lita på när det gäller stå upp för vad de tror på.

Ett annat nyare exempel på det är ju Nyamko Sabuni, Sveriges minister när de gäller bla jämställdhetsfrågor, men även folkpartist och liberal. Hon står upp för jämställdhet även kallat liberalism men vill inte kalla sig feminist. Även fast det är populärt att kalla sig det bland politikerna i Sverige.

Jag ska rösta på Folkpartiet för att de har de smartaste representerade i partiet! Och för att det är medlemmarna i ett parti som gör partiet och inget annat. För att värderingar och ideologi spelar roll när man ska göra beslut på tidspress, på frågor som inte infattar valhöfterna tex. Där är liberalismen oslagbar!

Jag ska rösta på Folkpartiet för att de står upp för den viktiga principen att jobba ska löna sig!

En tydlig valfråga på detta område blir avdraget för hushållsnära tjänster. Avdraget har blivit en succé. Nya jobb har skapats, svarta jobb har blivit vita och de människor som köper hushållsnära tjänster har fått det lite lättare att få vardagspusslet att gå ihop.
Men samtidigt som folkpartiet och alliansen i flera steg kraftigt sänkt skatten för låg- och medelinkomsttagare behöver vi åter genomföra principen om hälften kvar – ingen ska behöva betala mer än 50 procent i skatt på den sista hundralappen. Dagens höga marginalskatter är i hög grad en skadlig straffskatt på utbildning.

Jag ska rösta på Folkpartiet för att de är partiet som ser ungdomsarbetslösheten en av våra största utmaningar, samt har en riktigt lösning. Huvudförklaringen till att Sverige i årtionde efter årtionde har högre ungdomsarbetslöshet än andra länder är den sammanpressade lönestrukturen.

Lärlingssystem med lägre lön för lärlingar och särskilda anställningsvillkor tillsammans med moderniserad arbetsrätt kan se till att vi unga som i dag står utanför kommer i arbete.

I valet blir en av huvudfrågorna om arbetet för att sätta kunskap
samt ordning och arbetsro i skolan i centrum ska fortsätta. Vänsterpartierna går till val på en återgång till flumskolan som ska ställas mot folkpartiets och alliansens alternativ med tidigare betyg och nationella prov.

Under nästa mandatperiod behöver reformarbetet fortsätta. Ett förstatligande av skolan är nödvändigt för att se till att skolan är likvärdig över landet och för att höja läraryrkets status. Fortsatta satsningar på forskning och kvalitet i den högre utbildningen är det som kan se till att välståndet och välfärden kan fortsätta öka i Sverige. Är en till anledning varför jag ska rösta på Folkpartiet!

Jag ska rösta på Folkpartiet för att de inser vad som behöver göras för att Sverige ska stå starkt i framtiden, då måste vi våga fatta de beslut som gör att vi kan hävda oss i den internationella konkurrensen. Ny kärnkraft som ersätter de reaktorer som tas ur bruk av åldersskäl gör att Sverige kan få koldioxidfri elektricitet till våra basindustrier.

På inget annat område har den socialdemokratiska kollektivismen slagit igenom så starkt som i synen på ålder. Den som har fyllt 65 år ska ägna sig åt annat än produktivt arbete och den som behöver hjälp eller omsorg har inte fått bestämma vem som ska komma över tröskeln från hemtjänsten eller vad man behöver hjälp med.

Införande av en parboendegaranti, en lag som möjliggör att äldre kan fortsätta leva tillsammans också på ålders höst, tillsammans med en skärpt lag mot åldersdiskriminering samt skattesänkningar för pensionärer och extra RUT-avdrag för äldre är några delar i att sätta äldre i centrum. Är en anledning varför jag ska rösta på Folkpartiet, jag bryr mig om min släkt. :D

Folkpartiet kommer vara ledande i arbetet för att även äldre ska behandlas som personer med full förmåga att bidra och fatta egna beslut.

Vi har i Sverige en tradition av allmänna socialförsäkringar. Det gäller till exempel föräldraförsäkringen, arbetsskadeförsäkringen och sjukförsäkringen. Alla är med och betalar och alla har möjlighet att få en bra ersättning från trygghetssystemen när behov uppkommer.
En central försäkring där vi i Sverige valt en annan konstruktion är arbetslöshetsförsäkringen. Av tradition är den frivillig och hanteras inte heller av staten utan av fackförbunden.
Förklaringen till denna märkliga ordning är Socialdemokraternas band till LO – Socialdemokraterna värnar i denna fråga LO:s makt före den arbetslöses rätt till trygghet.

Folkpartiet åsikt är att vi borde ändra på detta.

Inte minst visar den sjunkande anslutningsgraden i kombination med högre arbetslöshet att det är dags att Sverige får en allmän arbetslöshetsförsäkring.

Jag ska rösta på Folkpartiet för att de var de allianspartiet som var mest kritisk till fra, folkpartisterna röstade tex ner det i EU-partlamentet. Man har även Liberati nu, som står upp för integritet. Det är trots allt liberalismen, och inte socialismen eller konservatismen som i sin grund är emot övervakning mm. Åter igen, folkpartiet skyddar och värnar den enskilda människans rättigheter. Även de svaga, de papperslösa, de drogande, de som säljer sexuella tjänster.

Därför ska jag förtidsrösta på Folkpartiet!

Spana också in:

Asha:

Du är liberal men tar inte mänskliga rättigheter på allvar menar du? [cute]


Definiera "mänskliga rättigheter".

Men jo, jag är liberal. Tyvärr har fp en tendens att skita fullständigt i de liberala värderingar de påstår sig ha.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Asha:

http://www.un.org/en/documents/udhr/ [smile]


Var det där tillägnat mig? I så fall: delvis. Förklarar imorgon om jag orkar.
isola:

Är detta kopierat ifrån deras reklamsida?


Off-topic [wink]

Dold text: Nej, vilken reklamsida syftar du på då?

iddqd:

Definiera "mänskliga rättigheter".


http://www.un.org/en/documents/udhr/ [smile]

Sedan måste man ju vara lite mera ambitiös då detta är som minimikrav som alla länder även de som inte kommit lika långt som vi i Sverige måste uppnå.

iddqd:

Men jo, jag är liberal. Tyvärr har fp en tendens att skita fullständigt i de liberala värderingar de påstår sig ha.


Finns ju olika typer av liberalism, man kan vara liberal när det gäller kultur, ekonomi, mänskliga rättigheter osv ..

Folkpartiet är ju inte optimalt och man kan inte göra så mycket som man kanske hoppats att de skulle kunna göra. Folkpartiet är dock det mest toleranta partiet, man lyssnar internt och det finns möjlighet till förändringsarbete. Folkpartiet är ju tsm med Centern med i liberal international... sedan att man inte kan driva saker som federalism osv är ju för att folkpartiets ledning är lite för fega [crazy]. Man röstar ändå symboliskt om något på liberalism om man röstar på folkpartiet!

Folk ser bara de förslag efter kompromisser eller med åtanke att man måste kompromissa och dömer partiet ut efter det. Det är fortfarande så att en till folkpartist i riksdag, kommunen eller landstinget är en vinst för liberalismen.

Det är väldigt lätt att kritisera något när man själv inte måste leva i den politiska verkligheten som heter riksdag osv. Då är det bättre att ha förslag till bättre, mer dynamisk liberal demokratisk struktur. Som exempelvis personval, men det kan man inte rösta på i riksdagsvalet ändå.
iddqd:

Det ska jag inte, av den enkla anledningen att jag är liberal.


+1

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Asha:

Finns ju olika typer av liberalism, man kan vara liberal när det gäller kultur, ekonomi, mänskliga rättigheter osv


Men då är du ju inte liberal. Då har du en liberal ståndpunkt när det kommer till tex kultur.
Asha:

sen. Ny kärnkraft som ersätter de reaktorer som tas ur bruk av åldersskäl gör att Sverige kan få koldioxidfri elektricitet till våra basindustrier.


Att ingen gjort det här tidigare är eg endast idioti.


Asha:

, Sveriges minister när de gäller bla jämställdhetsfrågor, men även folkpartist och liberal. Hon står upp för jämställdhet även kallat liberalism men vill inte kalla sig feminist.


Härligt då feminism eg endast är pro-kvinnor utan relevans för män.Men hur väl tror du de står för sina åsikter i slutändan=?
Asha:

Du är liberal men tar inte mänskliga rättigheter på allvar menar du? [cute]


Är du dum i huvudet? FP är inte liberala. V är ffs mer liberala, vilket säger en del... (dock inte sagt att FP skulle vara sämre än V).

Liberati har inte gjort ett skit med FP: personerna som kommer med i riksdagen kommer att vara tvättäkta antiliberaler precis som idag, som stödjer totalitära övervakningssystem, att drogmissbrukare och prostituerade ska lämnas att dö på gatan, att internet ska censureras ("tänk på barnen!") och så vidare.

Det enda FP har är en sak: Nyamko Sabuni, den tveklöst bästa ministern idag. Viktiga frågor såsom jämställdhet och integration måste skötas av människor som inte är ultrapopulister. Jag vill inte se att diskrimineringen av kvinnor ökar, vilket skulle vara fallet om Sabuni förlorade sin post (tyvärr lär det bli så).
Asha:

http://www.un.org/en/documents/udhr/ [smile]


Har inte mycket med liberalism att göra, nej.

Asha:

Finns ju olika typer av liberalism, man kan vara liberal när det gäller kultur, ekonomi, mänskliga rättigheter osv ..


Nej, bara för att man har åsikter som stämmer överens med liberalismen inom ett visst område.

Asha:

Folkpartiet är dock det mest toleranta partiet, man lyssnar internt och det finns möjlighet till förändringsarbete.


​Bullshit.

Asha:

federalism


Vad har det med liberalism att göra?

Asha:

Man röstar ändå symboliskt om något på liberalism om man röstar på folkpartiet!


Ja, man röstar på ett parti som kallar sig liberalt. Det är typ allt.

Asha:

Folk ser bara de förslag efter kompromisser eller med åtanke att man måste kompromissa och dömer partiet ut efter det. Det är fortfarande så att en till folkpartist i riksdag, kommunen eller landstinget är en vinst för liberalismen.


Att kompromissa är en sak. Att driva direkt antiliberal politik är en annan. De flesta folkpartister gör inte ett skit för att göra Sverige mer liberalt.