Forumet - Ni som studerar/bor i Uppsala...

Ni som studerar/bor i Uppsala...

4421 0 121

Spana också in:

Har bott hela livet i Uppsala, dock flyttade jag när jag började universitetet så har tyvärr aldrig pluggat på uppsala universitet men med tanke på att många av mina vänner pluggar där samt att jag bott där så har jag någolunda koll.

Precis som i alla andra stora studentstäder är det här med boende inte så enkelt. Brukar alltid vara kaos de första veckorna på terminen men det löser sig alltid efter någon månad.

http://www.studentstaden.se/ är väl de som har flest bostäder, dock behöver man en rätt lång kötid. Annars finns det en del mindre privata studenthem, googla något passande så bör man finna något. Annars bor många studenter på nationerna i stan. Om man engagerar sig i någon brukar man kunna få bostad hyfsat fort om man har lite tur.

Utöver att det kan vara svårt med boende är Uppsala en riktigt trevlig stad som präglas mycket av studenterna. Det är ett rikt studentliv i och med alla nationer som har mängder av evenemang så tror att du kommer trivas grymt bra som student i uppsala[y]
Jag bor i andra hand en bit utanför stan. Fick hjälp med boendet genom att jag halvt känner en som sitter i studentkåren.. Vet inte sådär jättemycket om studentlivet eftersom jag inte orkat engagera/ta mig till någon nation, det känns för socialt jobbigt.. så jag känner mig lite ensam. Men tror annars det är lätt att hitta trevligt umgänge, bara jag som är konstig [crazy]
Exner:

Inte alls! Det är oerhört givande, och man får ofta vänner för livet. Kör på!


Mjo, har förstått att det ska vara lätt att hitta vänner och så genom nationerna, men vet itne riktigt hur jag ska bete mig.. Känns konstigt att gå någonstans ensam, när alla som är där redan har sina vänner
Någon annan:

Mjo, har förstått att det ska vara lätt att hitta vänner och så genom nationerna, men vet itne riktigt hur jag ska bete mig.. Känns konstigt att gå någonstans ensam, när alla som är där redan har sina vänner


Man måste inte just jobba, även om klubbverkare nog är det bästa sättet att komma in i gemenskapen. Finns gott om föreningar, där de mer än gärna tar emot nykomlingar - och inom de flesta områden.
framtidstron är död:

Om du går dit i början av en termin lär du säkert hitta många som inte lärt känna dom andra än. tips!


Men går de verkligen ut ensamma då? Var på en reccegasque men det vart socialt jobbigt, så åkte hem relativt tidigt. Problemet är ju inte att det inte finns möjligheter, det är ju jag som är problemet.
Någon annan:

Men går de verkligen ut ensamma då?


Jag vet inte, jag har ingen erfarenhet alls, men jag kan tänka mig det. Det är ju många som flyttar till en ny stad när de börjar studera och inte känner någon, så i början av terminerna, framför allt höstterminen, borde det ju komma ganska många ensamma.Någon annan:

det är ju jag som är problemet.


Gå i kbt eller nått för social fobi? :(