Forumet - ni som vill ha snuskpm, kolla hit!

ni som vill ha snuskpm, kolla hit!

489 0 60
hjälp mig med detta, så skickar jag snuskpm!

jag har en uppgift.
Jag ska jämföra street art och graffiti med den etablerade konsten. Typ skriva stora skillnader osv.

Grejen är den, jag vet inga skillnader mellan dessa konstutvecklingar! I slutändan är det faktiskt samma skit förutom de självklara sakerna som hur man får fram konsten. Syftet är kanske lite annorlunda okcså. Men finns det något mer?

Sen undrar jag också vad ni tycker om graffiti och street art :)

TAACK PUSSS

Spana också in:

Mjälte:

nej det är klart att du inte gjorde.


Efter att ha läst in mig lite:

Det verkar som om graffitti har mycket äldre anor, lång innan sprayburkarna uppfanns. Graffitti har använts och används mest till att uttrycka känslor och åsikter, oftast oombett, på publika platser där det syns bra.

Street art, däremot används av de som betraktar värden som en målarduk; Som vilka konstverk som helst kan det innehålla kängor till politiker eller andra åsikter, men främst är det konst och även ett sätt för konstnärer att nå ut till en större publik än de skulle ha möjlighet till annars.

Så har jag uppfattat det.
Mjälte:

street art och graffiti vs. etablerad konst.


Bäääh.

Etablerad konst är väl inte lika spontant gjord? Dessutom är det förmodligen mer vanligt med tankar och känslouttryck i street och liknande. Etablerad konst är ju fullt med symbolik, dessutom är den etablerade konstnären nästan alltid välkänd medan gatukonsten görs av anonyma konstnärer.

Etablerad konst får man aldrig se såvida den inte blir upptäckt, gatukonst kan man inte undvika att se. Etablerad konst brukar vara noggrannare gjord, eftersträvande perfektion, men använder man sprayflaskor och dylikt blir det betydligt svårare med en sådan hög standard.

Etablerad konst görs i avsikt att göra en vacker bild, medan gatukonst görs i avsikt att försköna världen.

Etablerade konstnärer visar upp ett konstverk, gatukonstnärer gör saker till konstverk.