Forumet - Ni som vill legalisera cannabis

Ni som vill legalisera cannabis

2782 0 76
Har ni tänkt på att fler kommer kunna testa det då och att inte bara de som nästan är desperata (eller ja, jättesugna, om ni vill kalla det så) får tag på det?
Blir det inte som alkoholen är idag då? Att folk överkonsumerar i onödan? Även om det sägs att man inte blir fysiskt beroende så kan man bli psykiskt beroende och varför skulle det ena vara värre än det andra när båda innebär ohälsa? Dessutom kan effekten av cannabis vara väldigt skadlig om det blandas med tobak eller alkohol

Ber om ursäkt för oseriös Undersökning kombinerad med seriös tråd, kan inte hjälpa det... Så kul med undersökningar. Hoppas ni tar tråden på allvar och får över mig på er sida.

gammalumare: Har ni tänkt på att fler kommer kunna testa det då och att inte bara de som nästan är desperata (eller ja, jättesugna, om ni vill kalla det så) får tag på det?
Alla har möjlighet att få tag på det utan att ens behöva leta i vilket fall, det rör sig sällan om människor som av ren desperation röker cannabis. Du har en märklig syn på saken.

Men jag har debatterat sönder det här ämnet och tänker inte fortsätta med det, tack och hej.

Kronotomi:
Alla har möjlighet att få tag på det utan att ens behöva leta i vilket fall, det rör sig sällan om människor som av ren desperation röker cannabis. Du har en märklig syn på saken.
Du tror inte det blir enklare att få tag på det om det ligger över gatan än i en annan stad? Dessutom dyrare att få tag på det illegalt, så det talar väl för sig självt.
Ngn på tv sa idag att konsumtionen av alkohol ökade när det blev legalt, antar att det är så med det mesta som förs in i landet. Typ som tiggeri och trender

Spana också in:


Kronotomi: Du har en märklig syn på saken.

Men jag har debatterat sönder det här ämnet och tänker inte fortsätta med det, tack och hej.
Nej, vill inte debattera och tänker inte försöka hålla dig kvar om du verkligen inte vill, undrade bara specifikt om synen på det psykiska beroendet (bortsett från argumentet att man får skylla sig själv eller hålla sig undan om man har dåliga erfarenheter av det) och även om det där med att det blir en vanligare grej att bruka om det är legalt.

Tkr förövrigt inte man ska kalla min syn på det hela för Märklig... Tkr vitt socker är sjukt onödigt också, trots att man inte dör av det på en gång, men det är försent att göra ngt åt nu och det är inte realistiskt att det ens kunde förbjudas förr i tiden (likt cigarretter)

Kronotomi:
30 sekunder med google och man har hittat en postorderförsäljare av det, det kan inte bli enklare än vad det är.
Har en granne i min studentstad som röker på typ varje dag men jag är inte intresserad. Vet vilka man kan kontakta för att få fram det inom en vecka, så ja, det är lätt att få tag på men det är inte samma sak om att ha det legalt i en närbutik.

Okej, inser nu att jag börjar argumentera för att legalisera det och jag vill inte göra det. skitsamma men jag tycker det är jättedåligt att man inte tar hänsyn till det psykiska beroendet

gammalumare: Tycker du?
Ja, det är inte svårt att tänka på något mer relevant och ägna sig åt det, det handlar bara om en simpel vana.

gammalumare: Så du skulle inte vara rädd om du fick en stalker på dig?
Nej, men irriterad, min stalker var mest hatisk av sig.

gammalumare: & du tycker inte det är jobbigt att göra slut med någon du tycker om?
Aldrig varit i den sitsen


gammalumare: tycker inte sprit och cannabis är samma grej
De är inte det minsta likadana effektmässigt, men de är båda (på sina egna enskilda termer) starka medel för berusning, till skillnad från tobak som mest bara är beroendeframkallande utan någon märkbar berusning.

gammalumare: De som vill legalisera
man vill ju bara förbjuda det som skadar foster/andra eller en själv FYSISKT
känns väldigt dåligt
Jag tänker inte försöka svara åt vad för människor du nu har fått den bilden av, men om du syftar på skillnaden mellan fysiskt och psykiskt beroende så är den milsvida.

Kronotomi: Nej, men irriterad, min stalker var mest hatisk av sig.
Jag är rädd för stalkers men förstår vad du menar, de går att hantera... men jobbig situation
Kronotomi: Ja, det är inte svårt att tänka på något mer relevant och ägna sig åt det, det handlar bara om en simpel vana.
Tror att psykiskt beroende skapar tomrum och att man börjar leta substitut
men antar att det inte behövs när man kan röka på dagarna i ända

vill ändå inte legalisera men okej, fick svar på frågorna, tack

Kronotomi: Är inte helt säker på vad du menar, men att röka cannabis är inte en syssla i sig, man blir precis lika uttråkad om man inte har något att göra när man rökt som när man är nykter.
Finns andra sätt att koppla av än att röka på. Tror inte jag känner ngn som blev mer aktiv eller smart av att röka på, gav liksom inte synlig positiv förbättring 
däremot sett dem som struntat i allt runtom dem för att få röka på