Forumet - Nibiru eller "Planeten X".

Nibiru eller "Planeten X".

24201 0 319

Spana också in:

Så vitt jag vet så finns det faktiskt någon typ av stor asteroid som rör sig mot jorden, ifall det träffar oss eller flyger förbi vet vi inte, men oavsett vad så har jag inte läst någt om 2012, utan isf typ 2030.

Oavsett om det finns eller inte, så betvivlar jag starkt att det har något med bibeln, eller något annat trossystem, att göra.
Jag är inte så jätteförvånad över att ni inte vet något om det här, för det första är ni mest ute å dricker o jagar brudar/killar sen så är det sista regeringarna på jorden vill att det ska läcka ut och skapa panik. Det kommer självklart bli det ändå, men när det väl händer så är det försent för evakuering och dom som har makten sitter säkert i sina bunkrar. Norge bygger just nu en massa sådana bunkrar i bergen, har hört att sverige har flera också. Jag hade inte vetat om det här alls idag om jag inte snubblat över en häftig boktitel i affären (och jag är en riktig vetenskapsnörd). Så det här är inte något som alla kommer få veta om såvida inte de som vet om det kommer försöka sprida det så mycket dom kan, och just det försöker vi göra nu innan det är försent. Dem som väljer att göra lite forskning angående det här kommer att häpna och kanske överleva det som kommer, ni andra kommer tyvärr inte överleva. Visst, de som känner att dom vill leva längre än 2012 kanske får prioritera lite andra grejer framöver, men jag tror belöningen är värd det.
:

Det har funnits miljoner domedagsdatum, men inte ett spår av en undergång.


Det finns faktiskt flera st dokumenterade, och sen skildringar i alla gamla kulturer som fortfarande lever idag. Visste ni t.ex. att Noak's ark inte bara nämns i bibeln utan också i många andra kulturer INNAN bibeln skrevs. Gör lite research, youtube är en bra källa för dom som inte orkar läsa böcker.
:

Bra fantasi dom har, haha. Jag tror verkligen inte att det där kommer hända.


Läs,lyssna och lär. Eller var ute och sup, dansa och bli kär. En väg leder till visdom en annan till sorg.
Enlightenment2012:

Visste ni t.ex. att Noak's ark inte bara nämns i bibeln utan också i många andra kulturer INNAN bibeln skrevs. Gör lite research, youtube är en bra källa för dom som inte orkar läsa böcker.


Vilket snarare är ett bevis för att Noak's ark inte är något annat än en gammal saga som sedan, av någon anledning, kom med i bibeln, speciellt med tanke på att den finns i väldigt många olika versioner (finns till exempel en väldigt bra i Gilgamesh, som jag för övrigt starkt rekomenderar).
Enlightenment2012:

Det kommer självklart bli det ändå, men när det väl händer så är det försent för evakuering och dom som har makten sitter säkert i sina bunkrar. Norge bygger just nu en massa sådana bunkrar i bergen, har hört att sverige har flera också. Jag hade inte vetat om det här alls idag om jag inte snubblat över en häftig boktitel i affären (och jag är en riktig vetenskapsnörd).


Maken till skitsnack har jag aldrig skådat. Ta genast på dig foliehatten så att de inte hör vad du tänker!

Nithon:

Vilket snarare är ett bevis för att Noak's ark inte är något annat än en gammal saga som sedan, av någon anledning, kom med i bibeln, speciellt med tanke på att den finns i väldigt många olika versioner (finns till exempel en väldigt bra i Gilgamesh, som jag för övrigt starkt rekomenderar).


Yup. Dessutom står det ingenting om jordens undergång i översvämningsmyten som cirkulerade i Mesopotamien. Enligt Atharasiseposet blev guden Enlil trött på allt buller människorna förde, och om jag inte missminner mig även på att de var för många (det ena utesluter nödvändigs inte det andra), så han utrotade dem. Det är fascinerande hur det här sedan har förvanskats och slutligen resulterat i myten om Noaks ark, som har en helt annan sensmoral än den ursprungliga översvämningsmyten. Men vissa nötter tolkar väl det som att när vi människor går under så går även "vår" planeten under.

EDIT: Märkte nu att jag hade gått över från flodmyten till skapelsemyten när jag skrev det där om att människan blev skapad därför att gudarna tröttnade på att själv utföra arbetet. Helt osammanhängande.
Enlightenment2012:

Jag är inte så jätteförvånad över att ni inte vet något om det här, för det första är ni mest ute å dricker o jagar brudar/killar


Haha... intressant argumentation

Enlightenment2012:

Visst, de som känner att dom vill leva längre än 2012 kanske får prioritera lite andra grejer framöver, men jag tror belöningen är värd det.


Jag kommer bara att le i min ensamhet åt alla domedagsfanatiker när 2012 är över och ytterligare ett av tusen domedagsdatum har visat sig vara felaktigt.

Enlightenment2012:

Läs,lyssna och lär. Eller var ute och sup, dansa och bli kär. En väg leder till visdom en annan till sorg.


Ja, fyfan för att ha roligt. Ska man vara religiös då ska man banne mig inte vara glad. Tänk på undergång och domedag och bli evigt lycklig[tired]
Kanske drog i lite för mycket, men ska man göra intryck första inlägget så måste man :P

Skillnaden mellan det här datumet och alla som går omkring med plakat, eller såna som läst bibeln är att det här kommer ifrån gamla texter, innan bibeln, från stammar i sydamerika har det först vidare genom generationerna, samma i nordamerika med indianerna, samma i afrikas stammar, alla snackar om samma sak, 3 dagar av mörker, jordbävningar,översvämningar, slut på föda och många dör. När har ni någon gång varit med om 3 dagar utan sol? har ni läst om det någon gång i vår nutid? Det som indianerna i nordamerika, sydamerika, afrika beskriver i sina myter är inte vanliga naturkatastrofer, hela deras värld utsätts. Domedagen för dom. Självklart hoppas jag mer på att vi når ett annat steg i människans själsliga utveckling istället för det här.

http://www.zeitgeistmovie.com
Enlightenment2012:

Kanske drog i lite för mycket, men ska man göra intryck första inlägget så måste man :P


Jag tror inte att försök till att förolämpa folk leder till vidare uppskattning.

Enlightenment2012:

Skillnaden mellan det här datumet och alla som går omkring med plakat, eller såna som läst bibeln är att det här kommer ifrån gamla texter, innan bibeln, från stammar i sydamerika


Och det skulle göra hela grejen mer trovärdig.

Enlightenment2012:

Det som indianerna i nordamerika, sydamerika, afrika beskriver i sina myter är inte vanliga naturkatastrofer, hela deras värld utsätts.


Jaha? Jag vet inte vad du vill säga men menar du att jorden faktiskt kommer att gå under 2012 eftersom det sägs i några sydamerikanska myter?

Enlightenment2012:

http://www.zeitgeistmovie.com


Riktigt bra och tankeväckande film.
Har forkat kring det där och enligt den "senasre" "forkningen" så har planeten en diameter på bara 70 mil. Plutos diameter är på 300mil.

En sån liten himlakropp kommer knappast påverka oss särskillt så länge den inte koliderar med oss. Förövrigt tror jag att världens regeringar skulle gå samman och spränga den om vi skulle löpa risk att kolidera med den.

Hm, vad mer skulle jag säga. Jo enligt en massa annan fakta så är Nibiru ungefär 5 gånger jordens massa. Om den nu skulle komma så nära oss så skulle jorden antagligen dras rakt in i den. I andra fall skulle våran bana kring solen störs så in i bomben så vi skulle nog slungas rakt ut i rymden.

Enligt en massa annan fakta kommer planeten Nibiru att stanna i våran närvara i ca: två år. Vad jag förstod så skulle den vara väldigt nära och med tanke på att vi färdas kring solen på ett år så får jag det inte att gå ihop. Hur skulle en planet som är betydligt större än våran egen kunna följa med oss i våran omloppsbana? Det går rakt imot de fysiska lagarna.

Är den så stor och kommer så nära oss så kommer ingen att överlevea för vi är beroende av en ganska exakt bana kring solen och den så stor himlakropp skulle störa den banan så mycket att jorden antagligen skulle få en omloppsbana på 3600 år runt solen eller dyrligt.

Jag tror inte på det. Händer det så dör vi alla sannorlikt och vi skulle ju få veta det redan nästa år när den helt plöttsligt gick att se. Och jag kan inte förstå varför inte en massa privatpersoner med egna teleskop inte sett den och gått ut med mer säker info om den än vad som finns idag.

Hade!
:

Jag tror inte att försök till att förolämpa folk leder till vidare uppskattning.


Vad var förolämpande? det är en naturlig del i tonåren och framåt att gå på krogen o festa? Jag sa bara att jag vet att det kan vara svårt att slita sig från det livet.

:

Jaha? Jag vet inte vad du vill säga men menar du att jorden faktiskt kommer att gå under 2012 eftersom det sägs i några sydamerikanska myter?


Som sagt, jorden kommer inte gå under, 90% av mänskligheten kommer göra det.

Den går att se med teleskop från australien nu, det är en liten mini sol precis bredvid solen. troligtvis kommer NASA komma ut med en förklaring på vad det är, och jag lovar er att det inte kommer ha någonting med vår undergång att göra, det kommer inte ske att media berättar för oss vilket hotet egentligen är. Förstå också att NASA är kontrollerat av privatpersoner, väldigt mäktiga sådana från USA, ett ord och dom kniper, annars dör dom. Det har läckt ut en del, men direkt så har dom tagit tillbaka det dom sagt. Numer läcks inget sådant, dom vet på NASA att det förknippas med mord.
Här är en till kontroversiell sida om intressant ufo info, dock på engelska och det är en del att läsa, finns lite bilder också:
http://sesto.setilo.blog.com.mk/