Forumet - "Niklas, 13, sålde sex: De ville ha min ålder"

"Niklas, 13, sålde sex: De ville ha min ålder"

6388 1 174

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18129654.ab

Sjuka könsroller och samhällsnormer är inte bara skadliga för kvinnor. Färre pojkar än flickor anmäler sexuella övergrepp trots att det är fler pojkar än flickor som blir utsatta.

"– När det gäller flickor ser vi en positiv trend: fler anmäler. Men så är det inte för pojkar. Det är fortfarande ett större tabu för pojkar och män att erkänna att man har blivit utsatt för ett sexuellt övergreppp, säger Thomas Andersson.
Dessutom är vården för våldtäktsoffer generellt främst utformad för flickor och kvinnor."

Spana också in:


Chuz Martinez: Och varför har det här med könsroller att göra? Sluta göra skillnad, sexister


honolulu: "– När det gäller flickor ser vi en positiv trend: fler anmäler. Men så är det inte för pojkar. Det är fortfarande ett större tabu för pojkar och män att erkänna att man har blivit utsatt för ett sexuellt övergreppp, säger Thomas Andersson.
Dessutom är vården för våldtäktsoffer generellt främst utformad för flickor och kvinnor."
vad tror du? tänk längre än näsan räcker så kanske du förstår, även om du av någon anledning inte skulle hålla med.

NiklasW:
Jag har läst den men hittar inget som styrker att fler män/pojkar blir utsatta för sexuella övergrepp.
alltså, den meningen kapade jag rakt av ur artikeln som säger att killar både säljer sex mer än tjejer och att fler killar blir utsatta för sexuella övergrepp jämfört med tjejer:

"Färre pojkar än flickor anmäler sexuella övergrepp."

"Thomas Andersson, pressekreterare på organisationen Ecpat som jobbar mot barnsexhandel, tar upp att pojkar är överrepresenterade när det gäller barnprostitution i Sverige.

Enligt Ungdomsstyrelsens rapport "Se mig" från 2009 svarade 1,8 procent av pojkarna respektive 1,0 procent av flickorna i årskurs 3 i gymnasiet att de sålt sex."honolulu:
alltså, den meningen kapade jag rakt av ur artikeln som säger att killar både säljer sex mer än tjejer och att fler killar blir utsatta för sexuella övergrepp jämfört med tjejer.
Det står fortfarande ingenstans att fler killar än tjejer blir utsatta för sexuella övergrepp. Det står bara att fler killar uppger att de säljer sex men att färre anmäler.

Chuz Martinez:

kan inte se varför det skulle vara tabu, men ok, vi måste alla agera efter våra reproduktiva organ för är vi lika finns ingen jämställdhet.
nej inte jag heller men det är så det ser ut. va?

NiklasW: Att skylla problemet på "sjuka könsroller och patriarkatet" är dessutom bara att bagatellisera problemet. 
jag skyller inte hela problemet på detta, jag lyfter det faktum att det är tabu att bli utsatt för sexuella övergrepp/sälja sex för både killar och tjejer men fler tjejer idag vågar anmäla för att det det samtalas mycket kring det och tjejer uppmanas att anmäla och inte ha skuldkänslor eftersom det inte är deras fel, så klart.
men killarna som blivit utsatta försvinner, killar förväntas inte ens må dåligt av detta eftersom de ska härda ut och det råder en "vadå en kille som blir sexuellt utnyttjad? existerar det ens?"-mentalitet.

Anura:
det är ju ett stort problem när folk inte anmäler. och det kan ha något med könsroller att göra, om du har läst på lite om saken.
Tror fortfarande inte det har något med könsroller att göra och det stör mig lite att detta ständigt tas upp istället för att se problemen som de faktiskt är.