Forumet - Nikon D40 ?

Nikon D40 ?

227 0 20

Spana också in:

Jag fotar med en Nikon D40 och är inte missnöjd nån stans, den är himla enkel att handera, enkla menyer osv.
Litet minus är dock att man måste ha autofokusmotor i objektiven om man inte vill fokusera manuellt, vilket jag i och för sig tycke funkar lika bra [smile]
Att den "bara" har 6,4 mp bekommer inte mig så mycket, har inga planer att printa ut mina bilder i stora format ändå, men vill man det så kanske man ska satsa på en med lite fler mp.
Postlapsaria:

På vilka sätt då? jag funderar starkt på en D40x. Är den en "nybörjankamera" som D40 eller skiljer de sig mycket?


Den enda direkta skillnaden är väl pixlarna som det finns fler på på d40x. Jag fotar själv med en d40 och är helt nöjd med den. Pixlarna spelar ju bara roll om du har tänkt att förstora upp dina bilder.
Tsim:

D40 är en nybörjarsystemkamera, vet inte så mkt om eos 400D.
Nikon är enligt mig överlag proffsigare än canon men det är en smaksak. Tycker inte nikon känns lika plastig.

Jag har iaf fått för mig att 400D inte är en instegskamera på samma sätt som D40n. + att D40 "bara" har 6,4 pixlar :/


Jag valde också mellan en 400D och D40:n. Utbudet i affären och priset fick avgöra en hel del och jag är väldigt glad att jag valde D40:n :)

Är väldigt nöjd med den, den är lätt att använda och känner man för att göra det hela lite mer invecklad kan man alltid ha på manuellt läge. Att den "bara" har 6,4 mpx gör mig ingenting. Tyckte också att det lät väldigt lite, eftersom min kompakta har 8. Har dock hört att mpx inte spelar så stor roll, okej, om man ska göra jätteförstoringar av ett foto är det bra med högt mpx-tal. Sen finns ju D40x med 10 mpx, om du känner för det :) Fast den kostar mer.

Har ingenting att klaga på över min Nikon! Dessutom hade jag aldrig använt en system innan och i dag har jag lärt mig en hel del, tack vare användarvänligheten hos min Nikon :)
salmon:

Har ingenting att klaga på över min Nikon! Dessutom hade jag aldrig använt en system innan och i dag har jag lärt mig en hel del, tack vare användarvänligheten hos min Nikon :)


Jao jag har också köpt en nikon, har d60 dock efter som jag är ute efter att kunna göra seriösa fotosessions och printa ut det eller åtminstonde se på storbildsskärm med hyffsad kvalité. Men jag funderade bra länge på d40n. (: