Forumet - Nio personrånade i Malmö i helgen

Nio personrånade i Malmö i helgen

291 0 12
:

MALMÖ. Rån, hot, våld och trakasserier är vardag i mångkulturella Malmö. Under helgen överfölls och rånades inte mindre än nio personer enligt Malmöpolisen.

”Lasermannen II” greps i helgen, men kanske var det lite för tidigt för Malmöborna att ”andas ut” som Svenska Dagbladet påstod. Under helgen har nämligen nio Malmöbor anmält att de utsatts för personrån, vid några fall har gärningsmännen hotat sina offer med skjutvapen.

Helgens första fall rapporterades in halv fyra i fredags eftermiddag då en ung kvinna slog larm till polisen om att hennes lillebror rånats av fyra gärningsmän. Polisen lyckades gripa två av dem i närheten av brottsplatsen. Strax efter klockan sex rånas sedan en 14-årig pojke av tre män som tvingar honom att lämna ifrån sig sina pengar och sin mobiltelefon.

En dryg timme senare rånas två tonårpojkar av ett gäng på fem gärningsmän, bytet blir läsk och tjugo kronor. Ytterligare en timme senare uppger en man att han rånats av ett gäng på fem personer, mannen har tvingats lämna ifrån sig mobiltelefon och plånbok. Även under lördagen utsätts två män för personrån.

Hotade med pistol
Under lördagskvällen greps en man misstänkt för att ha beskjutit människor med invandrarbakgrund. Mannen har i media pekats ut som den nye lasermannen, det rör sig om en man med svenskt ursprung. Trots polisens extra insatser i staden i samband med detta rånas en livsmedelsbutik på Gröingeplan under lördagskvällen av ett gäng som tvingar innehavaren att lämna ifrån sig pengar och tobaksvaror. Ytterligare ett väpnat rån inträffar strax före midnatt då två män under pistolhot tvingas lämna ifrån sig plånböcker och mobiltelefoner när de befinner sig på Hasselgatan.


http://www.friatider.​​se/nio-personranade-i-malmo-i-helgen

Jag kan säga att jag inte blir förvånad. Så fort det är invandrare som är offer för ett drama så blir det en stor grej på media, men inte när svenskar drabbas! Kommentarer och reflektioner?
Arazoid:

Jag kan säga att jag inte blir förvånad. Så fort det är invandrare som är offer för ett drama så blir det en stor grej på media, men inte när svenskar drabbas! Kommentarer och reflektioner?


Man har gjort en väldig big business av den här s.k lasermannen som går runt och skjuter folk med utländsk bakgrund. men svenskfientligt våld som svenska ungdomar råkar ut för varje vecka nere i Malmö väljer man ö.h.t inte att publicera.

Spana också in:

Roll on:

Står det någonstans om att offren/förövarna var svenskar/invandrare?


Gäng som stryker omkring och rånar + Malmö = Låter inte som svenska ungdomar.

Förövarnas etnicitet i dessa fall nämns inte till skillnad för "lasermannen" som inte ens är dömd och för säkerhets skull har man utelämnat offrens etnicitet för att man inte ska ana det ena och andra.

Om man hade som vana att berättade sanningen om brotten i Sverige i media så skulle nog nationella partier bli väldigt populära.
Vanliga rån förekommer ofta i samtliga större städer och har därför inget nyhetsvärde. Rånade invandrare uppmärksammas knappast mer än rånade svenskar.
Att en krypskytt ger sig ut och beskjuter folk vars enda gemensamma nämnare är en viss etnicitet är däremot en ovanlig händelse, alltså ger det stora rubriker. Det hade knappast varit annorlunda oavsett vilken samhällsgrupp som varit målet. Man kan inte dra några slutsatser om inte brotten är lika allvarliga.

Hur du kan gå från konstaterandet att inget nämns om förövarnas etnicitet till att anta att de därför är invandrare förstår jag inte.
qazedctgb:

personrån är väl knappast styrda av om offret är svenskt eller inte?


Jo visst gör det det. Svenskar ses ner på bland stora invandrargrupper i malmö. Det har ju med det etnocentriska tänket att göra(inte för att det i alla fall handlar om riktig etnocentrism, utan mer att "vi svartskallar håller ihop"). Svenskar ses dessutom som svaga individer då vi är konflikträdda för att vi är ett städat folk som inte snackar med knogarna. Svenskar har dessutom i gemen en högre standard än vad invandrare har och är därför enkla och lönsamma att råna

Som jag alltid brukar säga, varför sker det i just Malmö? Varför är det Malmö det sker. Varför hör vi aldrig om ungdomar som går och grupprånar människor i Gällivare eller Kiruna?

Till sist...
​DN

MalmöVågen av personrån som drabbat Malmö det senaste året är till en del "ett krig mot svenskarna". Det säger elva unga rånare med invandrarbakgrund som motiv till att de bara ger sig på svenska ungdomar.

"För mig är det att svenskarna ska lägga sig ner på marken och pussa mina fötter."

"Nej, när vi ser några svenskar som verkar rika eller har bra mobiler så rånar vi dom."

"Svenskarna gör ingenting, det bara ger oss sakerna, de är så mesiga."