Forumet - Nokia 5800 eller Sony Ericsson C905

Nokia 5800 eller Sony Ericsson C905

2043 0 19
Funderar på att skaffa en ny mobiltelefon och funderar på antingen en Nokia 5800 eller en Sony Ericsson C905. Dessa då jag den funktion jag mest använder är kameran och skulle vilja ha en bättre kamera på mobilen, och för att min nuvarande telefon (en så kallad "3 Skypephone" av Amoi) fungerar riktigt, riktigt risigt... (tror den har varit inne på lagning 4-5 gånger nu..)

Bådadera har ju också w-lan vilket ju är trevligt för att kolla e-post och så när man är ute på stan eller så. Vet inte riktigt hur de båda är på att spela musik, vilket ju också är någonting jag skulle vilja ha. Men riktigt kul vore ju framförallt kanske att ha en så pass bra kamera i telefonen att man kan strunta i kompaktkameran. Nokian är ju också billigare, 500 kr billigare, och det är trevligt tycker jag..
Vill absolut inte gå över 3000 kronor.

Har funderat en hel del på det där med pekskärm också, vet inte om det är en så värst bra idé, har hört att den på 5800:an skulle kanske slitas ut eller så?

Vilken tror ni är bäst utefter det jag nämnt?

nokia-5800.jpg

sony-ericsson-c905.jpg

minutz3:

Vilken tror ni är bäst utefter det jag nämnt?


Jag funderade också mellan dem, men efter att ha pratat med kompisar som äger C905 blev det en 5800.

De sa att batteriet tog slut efter bara en dag vid vanlig användning av den, på Nokian tar mitt batteri slut efter 2-3 dagar beroende på användningen.

Nokian har långt ifrån lika bra kamera som SE har men musikspelaren borde vara mycket bättre med tanke på att den heter just XPress Music.

Man blir snabbt van vid touch och jag tycker att det är skönare me det än med en vanlig. Än så länge har jag inte märkt att den slits ut iaf och jag har haft den i ca 3mån.
Crypto:

De sa att batteriet tog slut efter bara en dag vid vanlig användning av den


Det låter riktigt illa ju.. men jag ringer inte särskilt mycket på min telefon, vet inte om han kanske ringer mera?

Fick höra från en polare för övrigt att det oavsett nog inte blir så bra bilder med mobilkamera, men de bilder jag sett på flickr från C905:an är ju betydligt bättre än de jag får från min Panasonic-kamera.. [rolleyes]

Vet inte, men egentligen skulle jag inte vilja lägga ut mer än 2000 kronor och helst ha w-lan, 3G (förstås...) och minst fem megapixel och så.. Kamera är ju den funktion jag tycker är mest intressant egentligen, och då vill man ju inte att bilderna ska bli dåliga utan så bra som det går att få med en mobilkamera till ett rimligt pris..

http://www.flickr.com/cameras/sonyericsson/c905/
http://www.flickr.com/cameras/nokia/5800_xpressmusic/

Spana också in:

minutz3:

Vet inte, men egentligen skulle jag inte vilja lägga ut mer än 2000 kronor och helst ha w-lan, 3G (förstås...) och minst fem megapixel och så..


Om du inte har nåt emot att köpa ett Demo-EX så tar Prispress 1795:- för en C905 som är det: http://www.prispress.com/article/article.asp?ArticleId=11673 annars kostar den under 3000:- här: http://emporiolive.com/product_info.php?currency=SEK&products_id=93&language=se&...

Och hade själv helt klart köpt den framför 5800, de som klagat på batteriet har kanske inte uppdaterat till senaste mjukvaran som är R1FA035 vilket brukar förbättra batteritiden avsevärt samt ha på lägre displayljus, BT och 3G avstängt samt w-lan scanning. Själv stänger jag oftast av min på natten också då jag ändå sover.

Men är du fortfarande inte nöjd med batteriet kan du köpa ett på hela 1300 mAh här: http://www.skal-man.se/Shop/Page/Art/pgArtItem.php?iId=1040 medans det medföljande bara har 930 mAh och med denna laddaren kan du ladda batteriet separat så du alltid har med dig ett extra laddat batteri: http://www.24.se/sony-ericsson-batteriladdaradapter-cbc100-p-6169-c-218.aspx
minutz3:

men de bilder jag sett på flickr från C905:an är ju betydligt bättre än de jag får från min Panasonic-kamera..


Jag tror knappast att du kan förlita dig på flickr eller andra bilder som de har lagt ut från mobilens kamera på nätet då de säkert inte ens är tagna med kameran och om de är det är de säkert redigerade
Frazze:

Om du inte har nåt emot att köpa ett Demo-EX


Hade nog inte haft det om det inte hade varit bara 3 månaders garanti på den... Saker och ting har av någon anledning en tendens att gå sönder precis när garantin håller på eller har gått ut.

Frazze:

3G avstängt


Lite svårt om man har 3 som operatör dock...

Macktorsken:

Köp inte nya, dom håller lite och går sönder lätt!


Hur menar du? [crazy]
Crypto:

då de säkert inte ens är tagna med kameran och om de är det är de säkert redigerade


Till att börja med så står det i filen för bilderna vilken kamera som tagit det... varför man skulle "ljuga" om detta vet jag inte riktigt.
GSM Arena visade på liknande kvalitet på bilderna dessutom för såväl Sony Ericsson C905 liksom Nokia 5800.

Visst kan de vara redigerade, men man kan inte putsa till bilder hur mycket som helst ändå...
Crypto:

Jag tror knappast att du kan förlita dig på flickr


Här finns fler exempelbilder: http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_c905_8mp-review-258p3.php och GSMArena tror jag allt man kan lita på.
minutz3:

Lite svårt om man har 3 som operatör dock...


Det har du rätt i men om du tänker på de andra sakerna jag skrev så kommer säker batteriet hålla hyffsat och kameran på 5800 som dessutom bara kör med simpel fotolampa kommer nog göra dig besviken.
spaceFlea:

Men pekskärm och design, vad barnsligt.


Precis min åsikt. Men allting är ju designat numera. Går ju inte att få en Sovjet-mobil... [crazy]

Frazze:

Här finns fler exempelbilder: http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_c905_8mp-review-258p3.php och GSMArena tror jag allt man kan lita på.


Finns ännu flera här ju: http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_c905-review-295p6.php

Frazze:

Det har du rätt i men om du tänker på de andra sakerna jag skrev så kommer säker batteriet hålla hyffsat och kameran på 5800 som dessutom bara kör med simpel fotolampa kommer nog göra dig besviken.


Jovisst. Jag har ju dessutom heller aldrig på mobilen på natten... [rolleyes]

Kanske skulle ha det om vi inte hade hemtelefon och så dock.
Eller något i den stilen.
Macktorsken:

Köp en kamera för att få riktigt bra bilder istället.


Ofta man har med sig den då... [rolleyes]
Har en kompaktkamera ju, men den tas ju inte med som sagt.

Macktorsken:

Finns nokia mobil för 300-400 kr som har 360 timmar standby tid och håller flera år.


Jojo, men nu är ju tal det jag använder mobilen minst för.
Mest SMS, därefter kamera. Kollar nog SL:s reseplaneraren mera än jag talar i mobilen nästan... Att ha Bibeln i mobilen är ju smidigt också. Java har väl inte de allra billigaste telefonerna inbillar jag mig.
Börjar faktiskt snegla och fundera på Nokia 5630 Xpressmusic... Känns rätt pris och har petat på den på Media Markt, så vet att den är väldigt smidig exempelvis och det verkar bli helt okej bilder med den om man ser till de bilderna som finns på GSM Arena.

Macktorsken:

Nokia 3310


Hahaha! XD
Jag har 3 som operatör mannen! XD