Forumet - Noll självförtroende

Noll självförtroende

243 0 21
Hej!
Jag är en kille som har ett otroligt dåligt självförtroende. När jag t.ex. redovisar skoluppgifter eller står på scen(spelar gitarr, flöjt, munspel och sjunger) så är jag jätte självsäker men bland folk blir jag väldigt osäker och när jag väl får upp självsäkerheten till normal nivå så går allting jättebra men världens minsta grej som jag gör och tycker är fel kan förstöra självsäkerheten och skicka den ner till noll. Då blir jag väldigt blyg och allt går rent utav helvete. Jag vet att jag är den person jag vill vara när jag är självsäker men som sagt den håller inte länge(rekordet är några veckor). Vad fan ska jag göra?
Marwin1:

Vad *** ska jag göra?


censurerar din text lite [bigsmile]

jag har varit en social person, lr rättare sagt, jag ÄR en social person, men de, snart, senaste två åren har jag stammat och då har det blivit sämre på den sociala fronten då jag alltid är rädd för att börja stamma. Jag kan snacka flytande och vara utåtriktad när jag är förberedd och oftast när jag inte är det..

men när det uppstår en situation som pajar allt när man håller på och snackar med folk/inför folk, så blir det ganska lätt att man blir skickad till noll, tyvärr, men då det sker tycker jag, funkar iaf för mig, att man bara ska fortsätta som om inget har hänt, eller skämta bort det :) och fortsätta normalt sen igen :D works every time, tror jag :P

slå inte ner dig för att du misslyckas mitt i en diskussion utan fortsätt snacka på, oftast märker folk inte ens när man gör fel :)

Spana också in:

svarar på alla saker på samma gång nu
massgrav:

Vad du behöver är en kram!


förmodligen är det bästa botemedlet[smile]

DPope:

slå inte ner dig för att du misslyckas mitt i en diskussion utan fortsätt snacka på, oftast märker folk inte ens när man gör fel :)


D e tyvärr d jag gör[shake]. Svårt och ändra på och sen kan jag tänka en hel dag på det jag gjorde fel även fast jag vet att ingen märkte eller kommer ihåg. Jag tror också att alla kommer ihåg dåliga saker om mig på samma sätt som jag bara kommer ihåg dåliga saker och mistag om mig själv. Jag uppfattas säkert självsäker av många fast jag är lika osäker på mig själv som en hjort i en lejonflock[sad]

ingen annan:

Jag är aldrig självsäker.


[sad]
dödgrävarn:

....


???

xKiTTiEHx:

en gosedjurskatt jag hade när jag var liten hette Marwin


okej[crazy] fick d från min kusin som kallade mig Martin Lawrence the third[bigsmile] Sen blev blev d typ Marwin på nått sätt[crazy]

DPope:

vi är ju bäst på'tt ;) ser våra fel o gör dem MKT större än de egentligen är :P men det är oftast inte sant :)


Stämmer så väl![smile]
Marwin1:

Vad fan ska jag göra?


Jag har alltid känt mig självsäker och trott på mig själv.
Det man behöver är uppmuntring av andra, man måste få bekräftat att man är bra, och jag tvivlar inte en sekund på att du är det! Alla människor är bra och ingen är misslyckad, alla kan!

I 6:an skulle jag vara konfrancier (stavning?) inför hela skolan och jag var jättenervös och trodde inte att jag skulle klara det. Men pappa pushade mig och jag gjorde det. Jag pratade inför 500 elever. Och efter det kändes det som om jag var bäst i världen, så jag tror att alla måste våga ta svåra utmaningar för att bevisa att man klarar dom, och aldrig tro att man kommer misslyckas.

Sen är ett annat bra tips att le och skratta mycket!
sköt om dig.
okej. Det är nog det som är problemet. Jag har aldrig fått någon större bekräftelse att jag är bra förutom från släkt och familj och det är nog därför mitt självförtroende är så pass dåligt som det är. Från andra personer har jag inte fått annat än applåder som alla ger ändå och som jag därför inte tar till mig.[sad]