Forumet - NOLLVISIONEN

NOLLVISIONEN

393 0 28
ÅNEI.

Jag har ett arbete om nollvisionen som ska vara inne nu, ikväll. Det enda som jag måste fylla på är själva slutorden. Enligt min lärare saknas det egna åsikter om nollvisionen och tankar om hur man skulle kunna utveckla de åtgärder man tagit, för att förverkliga visionen, till framtiden.
Jag vet inte riktigt hur/vad jag ska skriva. Har hela arbetet med nollvisionen misslyckats tycker ni som kanske vet mer? Typ ni som tagit körkort..?

Än så länge vet jag att de t.ex. helst ska undvika
trafikljus
övergångsställen
breda gator och vägar


och ersätta med
cirkulationsplatser
säkra gångpassager
och smala vägar med barriärer


.. så PLZ?any ideas? TACK![love][love]
sådana vägar där det byter från en- till tvåfiligt varannan kilometer typ är jättejobbiga. Man hamnar alltid bakom lastbilar eller husvagnar när det precis blir enfiligt igen. rondeller är det, imo, alldeles för många av då det är på väldans få ställen de känns som de verkligen behövs.
Sen så har de säkerligen minskat olycksantalet avsevärt.
Budolicious:

sådana vägar där det byter från en- till tvåfiligt varannan kilometer typ är jättejobbiga. Man hamnar alltid bakom lastbilar eller husvagnar när det precis blir enfiligt igen.


Hm okai, vad heter såna vägar? [blush]

Budolicious:

Sen så har de säkerligen minskat olycksantalet avsevärt.


Jo det har det, men de har inte nått det utsatta målet än. Hittade en artikel om att tekniken är en förutsättning för att nå nollvisonen. Ska läsa lite! Tack<3

Spana också in:

ohYEA_:

MEN... hmm, vad tycker DU vi ytterligare borde införa???


Här är lite egna åsikter;

Jag tycker att Nollvisionen är ett bra sätt att arbeta med att minska dödsolyckorna. De har lyckats bra med PR .. te x hastighetsreklamen på TV. Man får liksom en inblick i hur större chansen blir att man råkar illa ut genom att höja hastigheten med 10km... mot att man åker en mil ett par sekunder snabbare.

Jag tycker inte att det är kasst med 1-2-vägar. Om det hade varit en 1-väg så hade man förr eller senare ändå kört i fatt en eventuell "fisare" och fått göra en riskabel omkörning. Nu är det bara att vänta tills det blir 2-filigt igen[y]

I Skåne är där också många vägar som varit olycksdrabbade vid övergångar. Cirkulationsplatser är bara uppskattat även de. Det är stressigt att köra ut på en 90-väg i rusningstrafik.. nu tar man bort det orosmomentet med cirkulationsplats.
ohYEA_:

MEN... hmm, vad tycker DU vi ytterligare borde införa???


Ska jag vara helt ärlig? Inför ett test innehållande frågor om trafikregler, reaktionstest osv för de som är 60+ som de måste genomgå och klara vart annat år för att få behålla körkortet. Kanske inte så bra att du skriver det om din lärare är 60+ iofs.[crazy]